Yhdysvaltojen turnauksen lohkovaihe huipentuu Kanada-otteluun

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cory Schneider on torjunut alkulohkossa neljässä ottelussa.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Yhdysvaltojen MM-kisojen lohkovaihe päättyy tiistai-iltaiseen otteluun Kanadaa vastaan. New Jersey Devilsin maalivahti Cory Schneider odottaa innokkaana ottelua, vaikka vastuksen materiaali ei kalpene Yhdysvaltojen edessä.

Yhdysvaltojen kokeneeseen kaartiin kuuluva Cory Schneider on ollut joukkueen kokonaissuoritukseen tyytyväinen.

− Vaikea alku johtuu vähän kaikesta. Isoon jäähän totuttelu on yksi, muut joukkueet ovat pelanneet yhdessä pidempään kuin me ja aluksi olemme ehkä hieman kärsimättömiä ja yritämme tehdä asiat samoin kuin Pohjois-Amerikassa, mitkä eivät toimi täällä. Toivottavasti ei tule enää sen kaltaisia yllätyksiä jatko-otteluissa.

Schneiderin mukaan kehittymistä on tullut joka ottelun jälkeen, eikä usko omaan sapluunaan ole horjunut vaikeuksienkaan takia.

− Tässä kohtaa turnauksesta tulee hauskaa. Jokainen ottelu on ollut erilainen haaste ja olemme oppineet jotain. Saksa-ottelussa emme panikoineet, vaan pysyimme suunnitelmassamme ja se toimi. Ylivoimamme on ollut timanttia koko turnauksen ajan ja tarvitsimme sen yhden mahdollisuuden.

Joukkueen lohkovaihe loppuu tiistai-iltana, jolloin vastaan asettuu naapurimaa Kanada. Schneider odottaa innolla joukkuekaveri Damon Seversonin ja tasokkaiden kanukkien kohtaamista.

− Ottelusta tulee loistava. Meillä on ollut turnauksen aikana hyviä mittapuita ja olemme kehittäneet pelaamistamme turnauksen edetessä. Vastassa on tuttu ja samanlaisella tyylillä pelaava joukkue, Devils-veskari tuumii,

− Tiedän mitä hän tykkää tehdä. Hän on hyvä pelaaja, häntä ei voi huiputtaa, mutta heillä on kaikki hyviä pelaajia. Meidän pitää pelata turnauksen paras ottelu heitä vastaan, Schneider kommentoi joukkuekaveriaan ja koko Kanadan joukkuetta.

Menestyksekkäästä junioritoiminnasta huolimatta Yhdysvaltojen edellinen MM-kulta tuli kotikisoista vuonna 1960. 33-vuotias veräjänvartija ei kaunistele tosiasioita.

− Toivoisimme asian olevan toisin. Mistä se ikinä johtuukaan, en usko että pelaajat ovat antaneet MM-kisoille sellaista painotusta, mitä ehkä pitäisi. Viime- ja tänä vuonna joukkueeseen on kuitenkin saapunut kovatasoisempia pelaajia,

− Toivon mukaan tästä tulee trendi ja saisimme maailman parhaita pelaajia pelaamaan omalle maalleen, jolloin tulevaisuudessakin meillä olisi paremmat mahdollisuudet kultamitaliin, Schneider päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle