Yhdysvaltojen ryhmässä iloa: "Suomi on taisteleva joukkue"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Alex Turcotte viimeisteli ottelun avausmaalin.
Kuva © Getty Images

Suuressa osassa peleistään Yhdysvallat on onnistunut välttämään rangaistuksia, ja se onkin keskimäärin vähiten alivoimaa pelannut joukkue näissä kisoissa. Suomea vastaan rangaistuksia tuli viisi, ja näistä Suomi rokotti kahdesti.

− Vähän huolimattomuutta mailojen kanssa parissa jäähyssä, ja sitten ammuimme kahdesti kiekon katsomoon, USA:n päävalmentaja Nate Leaman kertasi rangaistuksia.

Aivan täysin tyytyväinen Leaman ei muutenkaan ollut peliin.

− Suomi on taisteleva joukkue, ja tiesimme heidät kurinalaiseksi. Pelissä oli vaiheita, joissa annoimme turhaan heille momentumia, Leaman totesi sen enempää erittelemettä, mitä jaksoja hän tarkoitti.

Finaaliin Yhdysvallat lähtee Kanadaa vastaan. Joukkue näkee hyvän rutiinin etunaan peliin lähtiessä.

− Yhtä peliä lukuun ottamatta ottelumme ovat aina alkaneet puoli kahdeksalta, joten joukkue on hyvin tottunut tähän rytmiin.

Hyökkääjä Alex Turcotte kehui vastustajaa.

− Meillä on ollut paljon hyviä pelejä Suomea vastaan. Luisteleva joukkue, joka on tunteikasta voittaa.

Kanadaa vastaan John Farinacci lähtee revanssi mielessä, sillä reilut kaksi vuotta sitten joukkue hävisi pohjoiselle naapurilleen Hlinka Gretzky Cupissa, joka pelattiin niin ikään Edmontonissa.

− Nyt on mahdollisuus muuttaa historiaa toisenlaiseksi, hän toteaa.

Amerikkalaisilla on kuitenkin hyviä muistoja, sillä Yhdysvallat on kaatanut finaalissa Kanadan vuosina 2004, 2010 ja 2017.

− Katsoin vuoden 2010 peliä isäni kanssa, ja innostuin toden teolla John Carlsonin voittomaalista, Turcotte muistelee.

Nuorten MM-kisojen finaali pelataan perinteisesti 5. tammikuuta, joka on Turcotten 112 NHL-ottelua pelanneen Alfie-isän syntymäpäivä. Tänä vuonna täyteen tulee 57 vuotta.

Myös Farinaccille Carlson on tärkeä pelaaja, sillä molemmilla on juniorikiekkotaustaa New Jerseyn osavaltiosta. Myös Troy Terryn sankariteot voittomaalikilpailussa seitsemän vuotta myöhemmin olivat hyvin mielessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle