Yhdysvaltojen puolustajalupaus Cameron York uskoo joukkueensa saavan lisälatausta Suomen kohtaamisesta − "Emme pidä Suomesta erityisen paljoa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Cameron York odottaa revanssia Suomea vastaan nuorten MM-kisoissa.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Yhdysvallat sijoittui alkulohkossaan toiseksi ja joutui matkustamaan toiseen kisakaupunkiin puolivälierää varten. Normaalisti lohkon ensimmäinen ja toinen eivät joudu matkustamaan, mutta neljänneksi sijoittunut kisaisäntä Tšekki saa isännän oikeudella kotiedun.

Ostravan huippujännittävässä lohkossa pelattiin ensimmäiset kierrokset niin ristiin, että kaikki joukkueet olivat tasapisteissä. Loppua kohden eroja saatiin muodostettua ja USA jäi toiseksi Kanadalle. Yhdysvaltain puolustajalupaus Cameron York on kaiken kaikkiaan tyytyväinen lohkovaiheen antiin.

− Lohkovaiheemme sujui hyvin. Pelasimme joukkueena hyvin yhteen. Emme olleet täydellisiä, mutta lohkon toinen sija on hyvä suoritus. Tärkein pelimme on silti vasta huomenna.

− Olemme monipuolinen joukkue. Olemme taitavia hyökkäyspäässä, mutta pystymme myös puolustamaan jämäkästi tarvittaessa, York kuvailee joukkueensa vahvuuksia.

A-lohkon ennakoitiin olevan Suomen ja Ruotsin näytöstä, mutta kaikkien yllätykseksi Sveitsi kiilasi lopulta Suomen edelle. B-lohkossa pelasivat suurmaista USA, Kanada, Venäjä ja Tšekki. Lohkojen tasoeron York on huomannut itsekin ja näkee kovien pelien pelaamisen valmistaneen heitä pudotuspelejä varten erinomaisesti.

− On varmasti meidän etumme, että pelasimme kovia pelejä koko alkulohkon. Pelin tempo on nopeampi, kun pelaa kärkijoukkueita vastaan, joten se auttaa meitä. Heikko lohko oli huono juttu jatkoa varten Suomelle ja Ruotsille.

Tulevaan vastustajaan York ei ole vielä juuri tutustunut. Yhteinen historia lähivuosilta on kuitenkin muistissa, kun joukkueet ovat kohdanneet harjoituspeleissä ja U18-kisoissa.

− En ole ehtinyt heidän pelejään oikein katsomaan, kun pelaavat eri lohkossa. Aiemmilta vuosilta muistelen heitä todella taitavana joukkueena. Heitä vastaan täytyy puolustaa todella vahvasti.

Suomen vahvuutena York näkee myös maalivahtipelin. Justus Annunen on ajoittain pitänyt Suomea pystyssä, vaikka välillä helppojakin on uponnut.

− Pitää saada mahdollisimman paljon laukauksia ja hakea likaisiakin maaleja. Ei voi hakea vain kauniita yläkulmavetoja, vaan tehdä kakkoskiekoista maaleja, hän kertoo lääkkeiksi hyvälle maalivahdille.

Viime vuoden nuorten MM-finaali on joukkueilla muistissa, vaikka pelaajisto onkin uusiutunut. Silloin Suomi päihitti juuri USA:n niukasti yhdellä maalilla.

− Itse en ollut viime vuonna mukana, mutta finaalitappio on silti mielessä. Emme pidä Suomesta erityisen paljon. Siitä tulee hyvä peli, York arvelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle