Yhdysvaltojen päävalmentaja Wroblewski oli tyytyväinen välieräsuoritukseen − "Kaikki palaset ovat melkein kohdillaan, perustukset ovat kunnossa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Yhdysvallat eteni MM-finaaliin. Kuvituskuva.
Kuva © Bruce Bennett
Yhdysvallat voitti Tšekin melko helposti naisten MM-kisojen välierässä. Joukkueen päävalmentaja kertasi ottelun tapahtumia.

Yhdysvallat otti odotetun ylivoimaisen voiton Tšekistä. Yhdysvallat ei kuitenkaan onnistunut maalinteossa heti alussa, vaan muutama miinuutti meni käynnistellessä.

Päävalmentaja John Wroblewski antoi tunnustusta Tšekille.

− He pelasivat vahvasti, emme saaneet ensimmäisen 6−7 minuutin aikana juurikaan paikkoja.

Kun paikkoja alkoi tulla, alkoi myös verkko heilua. Ottelu päättyi lopulta Yhdysvaltojen eduksi lukemin 10−1.

− Onneksi onnistumisprosenttimme oli tänään kohdallaan, Wroblewski myhäili tyytyväisenä.

Tšekin hyvän alun jälkeen joukkueelle alkoi tulla virheitä turhankin usein. Varsinkin siniviivan tuntumassa kiekkoja menetettiin tuhoisin seurauksin. Muutenkin kiekollinen peli oli Tšekin murheena, Yhdysvallat riisti ja katkoi syöttöjä tehokkaasti.

Päävalmentaja Wroblewski oli varsin tyytyväinen omiensa suoritukseen, mutta löysi kuitenkin parannettavaa huomiseen finaaliin.

− Alivoimapeli vaatii vielä hiomista, olemme panostaneet paljon erikoistilanteisiin.

Puolustuspään johtohahmosta Megan Kelleristä Wroblwski latoi kehuja.

− Hän on hyvin liikkuva ja monipuolinen sekä pelaa paljon. Hyvänä kilpailijana hän on puolustuksen kulmakiviä.

Kohti finaalia Wroblewski lähtee luottavaisena.

− Kaikki palaset ovat melkein kohdillaan, perustukset ovat kunnossa. Finaalissa tärkeintä on asenne. Hermojen pitää pystyä hallinnassa. Yhdysvaltojen naiset ovat ansainneet mahdollisuuden esiintyä finaalissa, jossa kaikki pitää kuitenkin ansaita.

Yhdysvaltojen peli vaikutti läpi ottelun vaivattomalta, ja heidän perustasonsa olikin selveästi Tšekkiä edellä. Tšekki joutui pelaamaan koko ajan omien taitojensa ylärajoilla, kun taas Yhdysvaltojen ei tarvinnut näin tehdä.

» Lähetä palautetta toimitukselle