Yhdysvaltojen päävalmentaja Jack Capuano hehkutti joukkueensa turnausilmettä: "Olen tyytyväinen tapaan, jolla kilpailimme"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Capuano johdatti joukkonsa pronssille.
Kuva © Samuli Huikuri

Pohjoisamerikkalaiset joukkueet ovat tunnettuja siitä, että ne pelaavat aina vain ja ainoastaan mestaruudesta − sarjasta ja turnauksesta riippumatta. Yhdysvaltojen nuorelle joukkueelle tuli Riian MM-kisoista kotiinviemisiksi pronssimitalit.

− Tänne tullaan, koska halu edustaa omaa maataan on kova. Tietysti kaikki haluavat myös voittaa kultamitalit. Olen tyytyväinen tapaan, jolla kilpailmme läpi turnauksen, yhdysvaltalaisten päävalmentaja Jack Capuano totesi pronssiottelun jälkeen.

Yhdysvallat sai Saksaa vastaan hyvän lähdön otteluun ja numerot muodostuivat lopulta varsin selviksi.

− Tiesimme, että heillä oli eilen meitä myöhemmin kova ja tunteikas peli. Oli tärkeää, että me teimme tänään töitä ja jaksoimme taistella kiekoista.  Puhuimme eilen tappiostamme ja tänään taistelimme kovaa. Teimme paljon asioita oikein turnauksen aikana, Capuano muistutti.

Päävalmentaja kertoikin, että hänelle itselleen tärkeintä oli saada tuntea veljeys joukkueessa ja saada edustaa Yhdysvaltoja. Pronssimitaleita hän kuvaili joukkueelle isoksi asiaksi.

− Tulimme tähän turnaukseen kolmen harjoituskerran jälkeen. Teimme matkan varrella myös paljon virheitä, mutta työmoraalimme piti loppuun saakka.

Mitalienjaossa joukkueen kapteenit, C-rinnassaan turnauksen aloittanut ja sittemmin loukkaantunut Justin Abdelkader ja kipparin vastuun lopussa kantanut Brian Boyle osallistuivat palkitsemisiin ja elivät täysillä mukana nuoren joukkueen juhlassa. Capuano ylisti kokeneiden johtajiensa merkitystä.

− Mukana oli paljon ensikertalaisia. Täällä on kyse maansa edustamisesta. On tärkeää, että joukkueessa on tuollaisia pelaajia, jotka ovat uriensa aikana nähneet paljon.

Lopuksi herrasmies Capuano halusi vielä ottaa viimeisen kysymyksen jälkeen puheenvuoron lehdistötilaisuudessa ja erikseen kiittää kaikkia osallistujia ja järjestäjiä MM-turnauksen mahdollistamisesta. Sitten hän poistui pronssimitalit voittaneen joukkueensa pariin.

» Lähetä palautetta toimitukselle