Yhdysvaltojen kapteenina luutiva Seth Jones kehui MM-debyytin tehnyttä maalivahtia: "Hän otti tärkeitä torjuntoja ja oli mies paikallaan"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Seth Jones pelasi edellisen kerran MM-turnauksessa keväällä 2015.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net

Chicagossa kuluvalla kaudella pelannut Seth Jones pelaa uransa kolmannessa MM-turnauksessa. Edellisestä kerrasta on kuitenkin aikaa peräti seitsemän vuotta, sillä Jones oli mukana viimeksi keväällä 2015.

Turnauksen avausottelun jälkeen puolustajalla on kasassa 19 MM-ottelua tehoin 4+13, joten pistekeskiarvo on puolustajalle komea 0,89. 

– Pelasimme mielestäni hyvin. Saimme otteluun vahvan alun, ja Strauss (Mann) otti muutamia tärkeitä torjuntoja. Hän oli mies paikallaan, Jones kertaa.

MM-debyyttinsä tehnyt Mann kirjautti ottelussa lopulta 24 torjuntaa Elvis Merzļikinsin vastaavan määrän ollessa 25.

Yhdysvallat sai ottelussa neljä ylivoimamahdollisuutta, joista joukkue käytti hyväkseen yhden. Jones pelasi ylivoimalla laukojan paikalla yhdessä Alex Galchenyukin kanssa, ja ylivoimakuvio selkeästi pyöri heidän kauttaan.

– Saimme luotua paljon painetta vastustajan maalille ylivoiman aikana ja oli tärkeää saada välittömästi myös onnistuminen, Jones kertaa ylivoimalla iskettyä maaliaan.

– Meidän lähtökohtanamme oli alusta saakka laukoa ahkerasti niin ylivoimalla kuin tasaviisikoinkin. Kolmannessa erässä pelimme kuitenkin pysähtyi, eikä ottelun loppu ollut yhtä vahva kuin ensimmäinen erä.

Yhdysvallat pääsi harjoittelemaan erikoistilannepelaamistaan, ja joukkue iskikin myös alivoimamaalin, kun Thomas Bordeleau pääsi lyömään kiekon ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Merzļikinsin selän taakse.

– Pelasimme yhden harjoitusottelun jo Kanadaa vastaan, mutta turnauksen ensimmäiseksi otteluksi tämä oli sitä, mitä halusimme. Turnauksessa täytyy muistaa se, että yksikään peli ei ole helppo, vaan kaikki joukkueet ovat kovia.

Pohjois-Amerikassa kiekkoileville suurempi kaukalo saattaa tuoda harmaita hiuksia, sillä pelitapa on sovellettu pienempiin NHL-kaukaloiden kokoisiin kaukaloihin. Jones ei kaukalon pinta-alaa mieti, vaan keskittyminen on pelissä ja yhdessä vaihdossa kerrallaan.

– Se vaihtelee, pidänkö siitä. Jos minulla on kiekko, suurempi pinta-ala on hyvä juttu, mutta jos kiekko on vastustajalla, se on sitten eri asia, Jones naurahtaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle