Yhdysvaltojen joukkueella keitti yli − "Tunteet varmaan vähän kuumenivat"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
USA:n puolustaja K'andre Miller luuti yli 20 minuuttia Suomea vastaan.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Yhdysvallat ja Suomi kohtasivat U20-MM -kisojen puolivälierässä ja Suomi onnistui voittamaan ennakkosuosikki USA:n luvuin 1-0. Ottelun suurimmiksi puheenaiheiksi nousivat rumat taklaukset. Suomen Kristian Tanus ja USA:n John Beecher sekä Oliver Wahlström toimivat näissä antavina osapuolina.

USA:n joukkueen varakapteeni, puolustajakolossi K'andre Miller, ei halunnut taklauksia suuremmin kommentoida. Pelisuunnitelmaan ylimääräinen kovuus ei kuulunut.

− Pelisuunnitelmamme oli sama, kuin kaikkiin edellisiinkin otteluihin. Pitkässä turnauksessa on tärkeää yrittää pysyä terveenä ja parantaa peliä joka otteluun. Tulos ei ollut tänään toivotunlainen.

− Tunteet varmaan vähän kuumenivat, en tiedä, Miller sanoo ylilyönneistä.

Otteluun ennakkosuosikkina lähtenyt Yhdysvallat joutui taipumaan hallitsevan maailmanmestarin käsittelyssä. Ottelu oli tasainen vääntö kahden hyvin puolustaneen joukkueen välillä.

− He pelasivat vahvaa peliä täydet 60 minuuttia. Molemmilla oli tilanteensa, mutta ne eivät tänään kääntyneet meille. He saivat yhden onnekkaan pompun enemmän kuin me.

− Suomi oli hyvä joukkue, emmekä pelanneet parasta peliämme tänään. Parhaimpaansa pitäisi pystyä joka pelissä tässä turnauksessa, Miller harmittelee.

Toista kertaa maataan nuorten MM-kisoissa edustanut Miller oli pettynyt mies hävityn ottelun jälkeen. Hänen ja monen muunkin nuorisomaajoukkueura tuli päätökseensä Suomen voiton myötä. Maansa edustaminen oli Millerille kunnia-asia.

− Haluaisin pelata huomennakin, tai milloin seuraava peli olisikaan. Oli kunnia pelata maalleen ja vetää tämä paita ylle. Aina kun tämän tilaisuuden saa, haluaa jättää kaikkensa jäälle.

− Toivon kaikkea hyvää niille, jotka pääsevät näihin peleihin vielä ensi vuonna. Toivottavasti he pääsevät mitalipeleihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös