Yhdysvaltojen Chaz Lucius kohtaa ottelussa Suomea vastaan hyvän ystävänsä: "Kämppäkaverini Winnipegissä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Chaz Lucius ja Yhdysvallat hyökkäävät Suomen kimppuun alkulohkon päätöspelissä.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Yhdysvallat päättää alkusarjan otteluun Suomea vastaan. Ottelussa on korkeat panokset, sillä lohkon sijoitukset ovat vielä täysin auki. Yhdysvaltojen kakkosketjun keskushyökkääjä Chaz Lucius tiedostaa ottelun tärkeyden ja ennakoi kamppailusta tiukkaa.

– Ilman muuta iso ottelu. Pelasimme heitä vastaan harjoitusottelussa, ja se oli hyvin tiukka kamppailu. Ottelusta tulee kovavauhtinen, mikä tekee pelaamisesta todella kivaa. Luvassa on kova haaste.

Winnipeg Jetsin toissa kesän ykkösvarauksen ainoa tehopiste turnauksessa tähän mennessä on hänen avausottelussa Latviaa vastaan iskemänsä maali. Lucius tietää, että häneltä odotetaan nähtyä enemmän pisteitä.

"Rakastan Bradia, hän on mahtava tyyppi."

– Olen pelannut turnauksessa melko hyvin tähän saakka, mutta minun täytyy ilman muuta olla parempi, Lucius toteaa.

Hävisimme Slovakialle ja siinä ottelussa en tehnyt yhtään pistettä, mikä oli turhauttavaa, koska tiedän, että minun pitäisi tuottaa tehoja ja auttaa joukkuettani voittamaan. Minun täytyy olla sillä saralla parempi ja olen luottavainen sen suhteen.

Yhdysvaltalaishyökkääjä on pelannut tällä kaudella AHL:ssä Manitoba Moosen riveissä. Suomi-ottelussa häntä vastaan luistelee seurakaveri Brad Lambert – niin ikään Winnipeg Jetsin ykköskierroksen varaus. AHL-seurasta tutusta joukkuekaveristaan Lucius kertoo seuraavaa:

– Hän on mahtava tyyppi. Hän on itse asiassa kämppäkaverini Winnipegissä. Asumme yhdessä, mikä on kivaa.

Lucius pitää Lambertista niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin kuvaten tätä erinomaiseksi jääkiekkoilijaksi ja hyväksi tyypiksi.

– Hän on loistava – taitava pelaaja ja nopea kiekon kanssa sekä hieno ihminen myös. Rakastan Bradia, hän on mahtava tyyppi.

Manitoba Moosen muut suomalaiset, Ville Heinola, Henri Nikkanen ja Oskari Salminen, ovat hekin yhdysvaltalaisen mielestä hyviä joukkuekavereita, vaikkakin hän tuntee Lambertin näistä neljästä parhaiten.

– He ovat kaikki mahtavia tyyppejä. Tunnen Bradin paremmin, koska asun hänen kanssaan, mutta he ovat loistavia tyyppejä.

Suomen ja Yhdysvaltojen välinen ottelu alkaa Suomen aikaa kello 23.

» Lähetä palautetta toimitukselle