Yhdysvaltalaisten selkäranka katkesi pronssiottelussa – Sam Lafferty: "Ottelussa tapahtui jotakin, mitä en osaa selittää"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Muiden yhdysvaltalaisten tapaan Lafferty oli pettynyt joukkueen selkärangan katkeamiseen.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi
Vuoden 2022 MM-turnaus on finaalia vaille paketoitu. Pronssiottelussa Tšekki ja Yhdysvallat mättivät yhteensä 12 maalia. Tšekki oli jäädä jalkoihin ottelun alussa, mutta loppulukemat 8–4 eivät lopulta jättäneet varaa selittelylle. Sam Lafferty kertoi vähäsanaisesti kaksijakoisesta ottelusta.

Tšekki kaatoi Yhdysvallat Nokia Arenan päätöspäivän ensimmäisessä ottelussa. Suurinumeroinen 8–4-voitto pronssiottelussa toi maalle ensimmäisen MM-mitalin sitten vuoden 2012, jolloin sijoitus oli niin ikään kolmas.

Yhdysvallat aloitti ottelun vahvasti ottamalla ensimmäisessä erässä 2–0-johdon, mutta Tšekki nousi rinnalle ja ohi hurjan kolmannen erän ansiosta. Viimeinen kaksikymmenminuuttinen toi tšekkiläisille peräti kuusi maalia David Pastrňákin hattutempun johdolla.

– Kyllä tämä on pettymys. Valehtelisin, jos sanoisin tässä vaiheessa mitään muuta. Tulimme hakemaan mitalia ja jäimme sijalle neljä, yhdysvaltalaishyökkääjä Sam Lafferty kertasi.

Laffertyn mielestä yhdessäkään ottelussa selkärangan ei pitäisi katketa niin radikaalisti kuin mitä se katkesi tänään yhdysvaltalaisten näkökulmasta.

– Heidän kolmas eränsä oli hyvä. Lähdimme otteluun hyvin ja saimme voimaa etenkin ensimmäisen erän alivoimamaalista. Sitten ottelussa tapahtui jotakin, mitä en osaa selittää. Notkahdimme pahanpäiväisesti. Kun Tšekki iski maalin, toisen ja kolmannenkin, emme pystyneet enää palaamaan tasollemme.

Pitkän turnauksen jälkeen neljäs sija tuskin lohduttaa, mutta Lafferty nosti esiin joukkueen yhteisen matkan hyvänä muistona.

– Turnaus on ollut pitkä, mutta hauska. Järjestelytkin ovat onnistuneet hyvin ja tämä oli hyvä kokemus, josta oppia lisää, 27-vuotias pelaaja kertasi uransa ensimmäistä MM-turnausta.

Oppimiskokemus oli myös se, kun Lafferty joutui kahdessa viimeisessä ottelussa pelaamaan puolustajan paikalla Yhdysvaltojen heikon kokoonpanotilanteen vuoksi. Joukkue menetti kaksi puolustajaa aivan turnauksen allkuhetkillä, ja lopulta vielä Jaycob Megna joutui lähtemään kotiin henkilökohtaisten syiden vuoksi.

– Ei se lopulta ollut niin mukavaa, mutta joukkue tarvitsi puolustajia ja halusin olla avuksi. Joskus on uhrauduttava joukkueen eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle