Yhdysvallat janoaa ensimmäistä maailmanmestaruuttaan yli 60 vuoteen: "Se olisi mieletön juttu koko maamme jääkiekolle"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Blackwellin itseluottamus on kohdallaan.
Kuva © Samuli Huikuri
Yhdysvallat näytti Slovakialle MM-puolivälierässä, että se on valmis taistelemaan turnauksen mitaleista toden teolla. Vastustaja jäi täysin jalkoihin.

Yhdysvallat voitti edellisen maailmanmestaruuden viimeksi vuonna 1960. Kukaan nykyisen joukkueen pelaajista ei ollut vielä lähelläkään syntymää tuolloin ja päävalmentaja Jack Capuano syntyisi vasta kuuden vuoden kuluttua.

Selvä voitto Slovakiasta puolivälieräottelussa antoi yhdysvaltalaisille lisäuskoa siihen, että unelma voi käydä toteen Riiassa 61 vuotta edellisen kullan jälkeen.

− Emme saa antaa ajatuksen mennä liian pitkälle. Ensin on pelattava välierät. Se (mestaruus) olisi mieletön juttu koko maamme jääkiekolle, tälle joukkueelle ja organisaatiolle, Colin Blackwell tunnelmoi puolivälierän jälkeen.

Blackwell kertoi, että itseluottamus joukkueen riveissä on tällä hetkellä korkealla ja että hänellä itselläänkin on alkanut peli kulkea paljon paremmin.

− Tänään oli fyysinen peli, vaikka sitä oli nähtävissä jo alkulohkossa. Slovakialla on isoja jätkiä ja he taklaavat paljon. Meille tuli pari loukkaantumista, mutta jätkät pistivät kaiken likoon.

Maalivahti Cal Petersen torjui voiton joukkueelleen. Hän ja Jake Oettinger ovat tällä hetkellä Yhdysvaltojen terveenä olevat maalivahdit, kun Anthony Stolarzin turnaus jäi kesken jo varhaisessa vaiheessa.

− Ei ole väliä pelaanko minä vai "Otter". Annamme meille joka ilta mahdollisuuden voittaa. Johtoasemassa ja alivoimalla pelaajat heittäytyvät upeasti kiekkojen tielle ja kaikki haluavat auttaa joukkuetta.

Myös juuri pudotuspelien kynnyksellä loukkaantunut kapteeni Justin Abdelkader on vielä joukkueen mukana, vaikkei jäälle tositoimiin enää tulekaan.

− Hän muistutti meitä ennen peliä hienosta mahdollisuudestamme. Tämä joukkue on hitsautunut nopeasti yhteen. Justin on meille yhä tärkeä, aivan kuten oli kentälläkin, Petersen vakuutti.

Muokattu: 3.6.2021, kello 19.12: Kuva vaihdettu.

Muokattu: 3.6.2021, kello 19.25: Capuanon ikä korjattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle