Yhdet Suomen mestaruusjuhlat, pari tenttiä ja sitten MM-kisoihin − Julia Liikala: "Kyllä tätä juhlitaan niin kauan kuin energiaa riittää"

Naisten Liiga / Haastattelu
HIFK:n varakapteeni Julia Liikala oli ylpeä joukkueestaan.
Kuva © Juha Alamäki

HIFK voitti Kiekko-Espoon kolmannen kerran ja varmisti Suomen mestaruuden Naisten Liigassa.

− Täytyy myöntää, että tänään jännitti. Oli tiukka peli, joka ei lähtenyt missään vaiheessa repeämään niin kuin nuo aiemmat pelit. Tällainen Suomen mestaruuden ratkaisevan finaalin kuuluukin olla, Julia Liikala hehkutti.

− Minulla oli koko ajan luotto joukkueen tekemiseen. Osaamme ja pystymme, eikä meillä tule paniikkia.

Sanni Vanhanen iski ratkaisuosuman viimeisellä minuutilla. Osuma oli Liikalan mukaan selvä.

− Kyllähän se nyt näkyi tuossa taululla pyörimässä, että se oli maali! Eihän sitä ikinä tiedä, mihin päädytään. Niin kauan, että tuomari tuli näyttämään maalia oli sellainen ajatus, että mitenköhän tässä jatketaan.

Tuoreet Suomen mestarit ottivat voitostaan ilon irti. Varakapteenin A-kirjainta kantava Liikala liki herkistyi kuvaillesssaan ryhmää.

− Tämä on sellainen joukkue, etten ikinä vaihtaisi. Tässä on ollut niin hyvä olla. Kapteenistossa on pitänyt näyttää esimerkkiä, ottaa roolia ja pitää huolta muista. Se tosin tulee aika automaattisesti meillä kaikilla joukkueen jäsenillä.

Liikala lähtee Naisleijonien mukaan Kanadaan MM-kisoihin, jotka alkavat 5. huhtikuuta. Tekemistä riittää ennen niitä kekkereitä.

− Kyllä tätä juhlitaan niin kauan kuin energiaa riittää! Pari tenttiä täytyy käydä koulun penkillä hoitamassa, mutta painetaan ne kunnialla niin kuin tämäkin, Liikala sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle