Yhdeksän ja puolen kuukauden tauolta palannut Oula Kuure: "Kauden tärkeimmissä peleissä haluan olla täydessä tikissä"

MESTIS / Haastattelu
Oula Kuure pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.
Mestistä johtava Kiekko-Espoo otti selvän voiton paikallisottelussa Kiekko-Vantaata vastaan torstaina. Tulostakin suurempi asia oli kuitenkin se, että hyökkääjä Oula Kuure palasi kokoonpanoon viime kaudella sattuneen loukkaantumisen jälkeen.

Oula Kuure pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa vasta joulukuussa. Hyökkääjä myönsikin, että tunne oli hieno, mutta tilanne ei ollut helppo.

− Oli mahtavaa pelata pitkästä aikaa. Kyllä huomasi kropasta, ettei ole hetkeen pelannut. Onhan se aina eri asia hypätä peleihin mukaan, vaikka olenkin ollut mukana harjoituksissa, hän toteaa.

Kuure pääsi toisessa erässä läpiajoon alivoimalla, mutta ei onnistunut ohittamaan vantaalaisten maalivahtia Samuli Tervoa.

− Vähän oli vielä ruosteessa kikat, sitä pitää vielä hioa, Kuure myöntää.

Kaikkiaan 11 minuuttia ja 16 sekuntia jääaikaa saanut hyökkääjä pääsi pelin jälkeen myös kiittämään kotiyleisöä nollapelin pelanneen maalivahdin Waltteri Ignatjewin kanssa.

− Ihan sovittu juttu, että otetaan rauhallisesti alku, joten pääsee totuttelemaan pelirytmiin.

Kuure uskoo pääsevänsä vielä tämän kauden aikana parhaalle tasolleen.

− Viimeistään kauden tärkeimmissä peleissä haluan olla täydessä tikissä, mutta toivottavasti jo vähän aiemminkin, hän toteaa.

Viime kaudella hän joutui seuraamaan Kiekko-Espoon tappioon päättyneet finaalit katsomosta, ja joutui siten pokkaamaan hopeamitalin siviilivarusteissa. 

− Siitä jäi nälkää. Vaikeampi katsoa pelejä kuin pelata niitä.

Takapakkia ja parin kuukauden jääharjoittelu

Kuuren viime kausi päättyi maaliskuun alkupuolella ottelussa Hermestä vastaan. Hetken aikaa näytti, että tilanteesta olisi selvitty säikähdyksellä, sillä hänet oli merkitty kokoonpanoon seuraavassa pelissä TUTOa vastaan. Peleissä häntä ei lopulta nähty ennen joulukuuta.

− Siinä vaiheessa oli vähän aikaa tilanne auki, mutta vamma oli sitten sen verran iso, etten pystynyt pelaamaan, Kuure kertaa.

Keväälläkin Kuure oli toiveikas paluusta vielä loppukaudeksi, ennen kuin tauko venähti. Toipuminen kesti lopulta huomattavasti pidempään kuin alkujaan oli suunniteltu.

− Ihan heti ei ollut selvää, että olisin loppukauden sivussa, mutta se alkoi sitten valkenemaan, etten pysty pelaamaan. Tuli vielä jotain takapakkia, ja aika pitkä kuntoutusjakso oli edessä, hän myöntää.

Kuure oli kuitenkin ehtinyt harjoitella hyvän tovin ennen paluuta peleihin.

− Siitä on varmaan pari kuukautta, kun pääsin jäälle ottamaan tuntumaa. Sen jälkeen asteittainen palaaminen kehiin. Joulukuussa olin saanut aloittaa kontaktia sisältävän harjoittelun, Kuure kertoo paluuvaiheistaan.

Kuuren mukaan pelillisten asioiden kanssa hän on päässyt sinuiksi, mitä helpotti se, että Kiekko-Espoon päävalmentaja Tomas Westerlund on hänelle tuttu mies jo KeuPa HT:n vuosilta.

− Systeemit ovat tutut, ja se helpottaa palaamista kehiin, että on tuttu valmentaja, Kuure myöntää.

» Lähetä palautetta toimitukselle