Westerlund: "KeuPan minimitavoitteena ovat pudotuspelit" – viime kauden ylisuorittajalla on paljon todistettavaa

MESTIS / Haastattelu
KeuPa oli viime kauden yllättäjiä. Tomas Westerlund uskoo vahvan vireen säilyvän myös nyt alkavalla kaudella.
Tomas Westerlund aikoo osoittaa, ettei KeuPan viime kauden hyvä vire ollut sattumaa. Pieniä parannusliikkeitä tekevä piskuinen keskisuomalaisjoukkue tavoittelee jälleen realistisesti pudotuspelipaikkaa.

KeuPan päävalmentaja Tomas Westerlund lähtee tulevaan kauteen luottavaisin mielin. Alla on odotuksia paremmin sujunut kausi, kun melko vaatimattomalla materiaalilla KeuPa ylti puolivälieriin asti. Pelillisiä kehityskohtia on paranneltu kauden alla.

– Puolustuspelaaminen on ollut yksi tärkeimmistä pelillistä asioista, mihin on kiinnitetty huomiota, Westerlund kertoo. Teimme paljon maaleja mutta toisaalta paljon niitä myös päästettiin.

Elokuun lopulla pelatussa harjoitusottelussa IPK:ta verkot pölisivät ahkerasti molemmissa päissä, mutta tästä ottelusta ei kannata vetää suuria johtopäätöksiä: Jalkeilla oli melko epävalmis ja materiaaliltaan ohut KeuPa. Ryhmittymä on ollut koossa vasta elokuun 16:sta alkaen.

– JYP-ottelussa oli sen sijaan nähtävissä onnistumisen merkkejä, Westerlund täsmentää.

Yhteistyökuvio JYP:n kanssa pelaajaliikenteen osalta on pidetty auki, ja tuntosarvet Jyväskylän suuntaan ovat valmiudessa. Siirtoja ei kuitenkaan ole enää luvassa ennen kauden alkua.

"Tavoitteena ovat pudotuspelit"

Vaikka puolustuspelaamisen parantaminen on suuri kokonaisuus, on KeuPan viime kauden yllätys monen asian summa. Monet pienet asiat arjessa ja pelin sisällä onnistuivat. Lisäksi monet avainpelaajista pelasivat erinomaisen kauden – ennen kaikkea Oula Kuure ja Juho Koivusaari olivat ratkaisevissa rooleissa aina puolivälieriin asti edenneellä kaudella. Etenkin Koivusaaren kehityskäyrä pelaajana meni eteenpäin, ja trendi säilynee 23-vuotiaan laiturin kohdalla jatkossakin. Westerlundin mukaan alkavan kauden KeuPa on valmis yllättämään viime kauden tapaan.

– Pudotuspelipaikka on minimitavoite, Westerlund linjaa, mutta ei vielä halua asettaa täsmällisempiä tulostavoitteita.

– Pelaamme pudotuspelipaikasta, ja mikäli se toteutuu, katsomme tilannetta uudestaan keväällä. Tavoitepalaveri joukkueen kanssa pidetään myöhemmin.

– Pelaajamateriaali ei ole vahvin, mutta kokoonpanoon on saatu juuri oikeat, halutut pelaajat, ja mikäli avainpelaajat kuten Koivusaari ja Terry And ovat valmiita vastuunkantoon, meillä on mahdollisuus pelata jälleen vahva kausi.

Isännät omassa talossaan

Vaikka joukkueen suurimmat pelilliset kehityskohdat liittyvät puolustuspelaamiseen, ei KeuPa aio tällä kaudella luoda nahkaansa. Identiteetistä halutaan pitää kiinni, vaikka valmentaja tuo aina peliin oman mausteensa.

– Pidämme yllä aktiivisen ja raikkaan peli-ilmeen. Keskitymme entistä enemmän fyysiseen peliin, taklaamme hanakasti, kamppailemme aktiivisesti kiekosta, teemme pienestä kaukalosta vielä pienemmän.

Vaikka KeuPa lähtee altavastaajana suurimpaan osaan otteluista, on visioiden toteutuessa joukkuetta entistä vaikeampi voittaa kotonaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle