Voittomaalin tehnyt Miku Ronkainen lähtee ensimmäisiin Mestis-finaaleihinsa: "Muutama kokeneempi pelaaja rauhoittelee porukkaa"

MESTIS / Haastattelu
Miku Ronkainen otti ilon irti voittomaalista.
Kuva © Tiia Mahkonen
Ketterä eteni viidennen kerran peräkkäin Mestiksen finaaleihin voittamalla Kiekko-Espoon välieräsarjassa suoraan neljässä ottelussa. Ratkaisuottelun 2−1-voittomaalista vastasi täksi kaudeksi Imatralle saapunut Miku Ronkainen.

Voittomaalin syntyessä kellossa oli 3.14. Ketterä voitti päätypelin, jossa Eetu Paasovaara nappasi kiekon Venni Tolppolalta ja syötti maalin eteen, josta Miku Ronkainen laukoi sen maaliin.

− Totta kai se on yksi urani hienoimpia ja isoimpia maaleja, sattui oikeaan paikkaan, kun koko sarja on säästelty tätä maalia, aikaisemmassa kolmessa välierässä kaksi syöttöpistettä merkkauttanut Ronkainen totesi.

Ronkaisen mukaan maali oli sellainen, mitä heidän kentältä voidaankin odottaa.

− Meillä on hyvä kenttä, kaksi vähän isompaa kaveria, jotka vääntävät kulmissa ja itse yritän kompata vauhdilla. Se oli meidän näköinen maali.

Neljännessä välierässä Ketterä oli vaikeuksissa avauserässä, jossa Santeri Lipiäinen torjui 14 kertaa. Se, että tauolle lähdettiin vain Kiekko-Espoon yhden maalin johdossa, oli iso selviytyminen imatralaisilta. Kulminaatiopisteenä oli edellisen ottelun tapaan pitkä kahden miehen alivoima, jonka Ketterä selvitti.

− Alivoima on ollut koko kauden todella hyvää, joten iso hatunnosto heille, jotka sitä pelaavat. Viime pelissäkin tapettiin kahden miehen alivoima, Ronkainen muistelee.

Avauserän kaksi rangaistusta olivatkin ainoat rikkeet, joista Ketterän pelaajia ajettiin rangaistusaitioon. Tosin toisessa erässä Kiekko-Espoo sai rangaistuslaukauksen, josta Roope Elimäki ei onnistunut.

− Katkaisupeli on vaikea, ja se näkyi ensimmäisessä erässä. Sen jälkeen vähän rauhoitimme peliä, ettei aina tarvitse mennä vaikeimman kautta. Näissä peleissä laukaukset ovat vähissä.

Kolmannessa erässä kirjattiin toden totta vain kahdeksan laukausta kohti maalia. Nämä menivät Ketterälle lukemin 5−3, ja Kiekko-Espoon laukauksista yksi tuli Ketterän johtomaalin jälkeen.

− Varmasti vastustajassa näkyi raskas TUTO-sarja, ja ilmeisesti heillä oli myös flunssaa ja muuta joukkuessa. Se näkyi tekemisessä, ja haluttiinkin iskeä siihen pelaamalla vauhdikasta lätkää. Onnistuimme siinä ainakin omasta mielestäni hyvin, Ronkaien kommentoi.

Myös finaaleissa Ketterällä on lepoetu, sillä IPK:n ja Hermeksen välieräsarja etenee vähintään kuudenteen peliin. Ronkaisella on selvät sävelet siitä, miten taukoa hyödynnetään.

− On hyvä, että saadaan ylimääräisiä huilipäiviä, joten voidaan ladata koneet. Varmaan huilataan tässä muutama päivä, ja sen jälkeen odotellaan, josko vastustaja olisi varmistunut, ja voidaan käydä heidän peliään läpi.

Ronkainen pääsee pelaamaan Mestis-finaaleita ensimmäistä kertaa, mutta isolla osalla Ketterän joukkueesta on runsaasti kokemusta kauden huipentumasta, niin voittoisassa mielessä kuin myös viime vuoden finaalitappion kokeneena.

− Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, ja muutama kokeneempi pelaaja rauhoittelee porukkaa. Minulla ei ole isoista peleistä niin paljoa kokemusta, mutta vanhempana pelaajana yritän kuitenkin auttaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle