Voittamisen halu voitti lopulta häviämisen pelon – Mikko Manner: "Annettiin palaa vaan"

CHL / Haastattelu
Mikko Mannerin johtama kärppäjoukkue on sitkeä ja periksiantamaton.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Mikko Mannerin johtama Oulun Kärpät oli kovan haasteen edessä, kun se sai tiistaina vastaansa vieraita Sveitsistä. Kärpät onnistui lopulta kaatamaan tiukan taiston jälkeen Zürich Lionsin yhteismaalein 7–6. Voittomaali syntyi reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua.

Ensimmäinen osaottelu Sveitsissä oli päättynyt 4–4, joten pelin henki oli se, että tiistain ottelun voittaja jatkaa CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon.

Kärpät pääsi Teemu Kivihalmeen maalilla 10. minuutin kohdalla johtoon, mutta jo toisen erän alussa sveitsiläisjoukkue oli 2–1-johdossa. Numerot olivat kahden erän jälkeen jopa Kärppiä mairittelevat.

– Olimme ensimmäiset 40 minuuttia suurissa ongelmissa. Näin, että joukkueemme pelkäsi kahden ensimmäisen erän aikana häviävänsä ottelun, minkä takia peli ei ollut niin vapautunutta ja hyvälaatuista, kuin mihin kykenemme. Kolmannessa erässä ei ollut enää käsijarru päällä ja mentaalista pelkoa siitä, että mitä jos me häviämme. Sen näki, että nyt joukkue antaa palaa vaan, Manner kertoi ottelun päätyttyä.

Ottelun 44. minuutilla 15-vuotiaana Kärppien organisaatioon tullut 21-vuotias Radek Koblížek tasoitti pelin 2–2:een, Nicklas Lasu syötti maalin. Ajassa 58.47 sama kaksikko värkkäsi ottelun ja ottelusarjan voittomaalin. Manner kehui ykkösketjun parivaljakkoa.

– Koblížek ja koko ykkösketju oli tänään loistava. Lasun syöttö voittomaaliin oli huikea legendaarinen bulgarialainen, vaikka en edes tiedä, mistä se kuvaus tulee, mutta tuo oli sellainen syöttö.

Kärppien henkistä lujuutta mitattiin myös edellisessä Liiga-pelissä, kun se nousi kärkikamppailussa TPS:ää vastaan kahden maalin tappioasemasta voittoon. Sveitsiläisjoukkue esitti Oulussa kahden erän aikana sellaisen haasteen, johon Liigassa tällä hetkellä olevista joukkueista pystyy vain Kärpät vastaamaan.

– Oli todella kova joukkue vastassa, he käänsivät peliä nopeasti ja olivat erittäin luisteluvoimainen joukkue. Taas joukkueemme näytti miten paljon siinä on voimaa. Se pystyy pelin aikana kasvamaan. Unohdettiin tulostaulu, ja annettiin palaa vaan. Himo voittaa ja ratkaista peli oli lopussa käsin kosketeltavaa.

Kärppien seuraava vastustaja CHL:ssä on itävaltalainen EC Red Bull Salzburg.