Voimahyökkääjä Lammikko ei mieti omaa peliään – "Voitto ja joukkueen etu ovat tärkeimpiä asioita näissä karkeloissa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Lammikko on tuttu näky Leijonat-paidassa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Voimahyökkääjä Juho Lammikko vääntää, raastaa ja tekee kaikkensa joukkueen eteen ajattelematta sen tarkemmin omaa peliään.

Maailmanmestaruuskilpailuissa alkulohko on reilusti esimerkiksi olympialaisia pidempi. Tampereella Suomi pelaa seitsemän alkulohkon kamppailua, kun vastaava lukema olympiajäillä oli kolme.

Pelaajat ja valmennusryhmä painottavat vuorotellen sitä, kuinka alkulohkossa kyse on prosessista. Peli ei välttämättä asetu uomiinsa kahdessa tai kolmessa ensimmäisessä ottelussa, vaan pelillisiä heikkouksia on pyrittävä kehittämään turnauksen edetessä. Tavoitteena on olla parhaimmillaan ratkaisupelien alla.

– Hyvällä mallilla on meidän prosessi. Keskiviikkona tuli tappio ja se on tietysti ikävä homma, mutta ei sille voi mitään. Voimme parantaa joitakin juttuja selvästi. Meidän täytyy vielä hioa omaa peliä paremmaksi, kun meillä on kolme alkusarjan ottelua vielä jäljellä ennen puolivälierää, hyökkääjä Juho Lammikko kertasi.

Leijonien kokoonpano lyötiin lukkoon, kun Dallas Starsin puolustajat Miro Heiskanen sekä Esa Lindell saapuivat viimeisinä pelaajina mukaan. Heistä ainakin Heiskanen hyppää kaukaloon jo perjantaina Iso-Britanniaa vastaan.

– Meillä on kasassa todella hyvä joukkue. Meillä on vahvat maalivahdit, erittäin hyvät puolustajat sekä tasapainoinen hyökkäys. Hyvä paketti on kasassa ja näistä lähtökohdista on hyvä lähteä haastamaan muita joukkueita, Lammikko luetteli.

Omaan maajoukkuekomennusta edeltäviin otteisiin Lammikko ei ollut täysin tyytyväinen. Hän pelasi Vancouver Canucksin riveissä 75 NHL-ottelua iskein tehot 7+8. Alku näytti lupaavalta, mutta kauden päätti pitkä pisteetön putki. 26-vuotias hyökkääjä ei kuitenkaan katso enää taaksepäin, vaan ainoastaan tähän hetkeen.

– Oma kausi oli vähän vuoristoratamainen, kun oli hyviä ja huonoja jaksoja. En ole tyytyväinen kauteeni, mutta nyt keskitytään täysillä tähän turnaukseen. Yritän saada hyviä asioita täältä mukaani, mutta voitto ja joukkueen etu ovat tärkeimpiä asioita näissä karkeloissa.

– Omalla pelillä ei ole niin paljoa merkitystä, kunhan pystyn auttamaan joukkuettani, Lammikko painotti joukkueen roolia.

Leijonilla on alkulohkossaan jäljellä vielä kolme ottelua Iso-Britanniaa, Itävaltaa sekä Tšekkiä vastaan. Ennakkoon ajateltuna kaksi ensimmäistä ovat Tšekkiä helpompia vastuksia, mutta toisaalta Itävalta teki kovan tempun ja kaatoi Tšekin voittomaalikilpailussa. Lammikko muistuttaa, että mihinkään otteluun ei saa lähteä takki auki.

– Kaikki joukkueet täällä ovat kovia. Kuka vaan pystyy kaatamaan kenet tahansa, joten sillä ei ole väliä, kuka on milloinkin vastassa. Voittaakseen täytyy pelata hyvä ottelu, eikä mitään saa ilmaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle