Vimmatusti laukonutta Petra Niemistä sapetti kutien laatu: "Olisi pitänyt saada enemmän vetoja alas ja sitä kautta irtokiekkoja"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Petra Nieminen oli aktiivinen laukoja puolivälieräkamppailussa.
Kuva © Heikki Löfman/Jääkiekkoliitto
Jääkiekko on maalintekopeli. Tämän kuluneen fraasin Naisleijonat sai todeta karuimman kautta, kun se poistui MM-puolivälierästä tappio niskassaan lauottuaan hurjan määrän vetoja kohti Tšekin verkkoa. Petra Nieminen oli suomalaisten ahkerin kutienkiskoja.

Suomi lähetti kiekon kohti Tšekin maalivahti Blanka Škodováa yhteenä 42 kertaa MM-kisojen puolivälierässä. Verkon perukoille päätyi vain yksi veto. Jäljelle jääneet 41 laukausta Škodová enemmän tai vähemmän varmoin ottein. Naisleijonahyökkääjä Petra Nieminen kiskoi pikkumustan vihulaisten veräjälle kymmenen kertaa.

− Tietenkin on paska fiilis, kun häviää pelin eikä pääse pelaamaan mitaleista. Tästä pitää nyt päästä irti, sillä meillä on vielä tiukkoja pelejä, joiden kautta pääsemme A-lohkoon. Sen paikan haluamme ottaa, joten vielä on matkaa edessä, Nieminen puntaroi tuoreeltaan.

Škodová venyi kerta toisensa jälkeen toinen toistaan tärkeämpiin torjuntoihin, eikä Suomi saanut kiekkoa reppuun millään keinoilla.

− Lauoimme aika paljon kuteja ulkopuolelta ja ylös. Heidän veskarinsa torjui tänään kaikki ylhäältä. Olisi pitänyt saada enemmän vetoja alas ja sitä kautta irtokiekkoja.

Naisleijonien pelit eivät suinkaan pääty puolivälierätappioon, vaan turnauksessa ovat vielä edessä sijoitusottelut. Suomella on mahdollisuus turnauksen viidenteen sijaan ja sitä kautta tilaisuus palata A-lohkojoukkueeksi vuoden tauon jälkeen.

− Nyt pyyhitään nämä pelit pois ja mennään hotellille huilaamaan. Haluamme A-ryhmään, joten laitamme kaiken likoon, jotta pääsemme sinne, Nieminen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle