Ville Varakas kaipaa läpinäkyvyyttä Liigan kurinpitoon: "Kukaan ei oikein tiedä, että kuka päättää ja mitä"

LIIGA / Haastattelu
Ville Varakkaan HIFK oli JYPiä selvästi edellä perjantaina.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com

Kovista taklauksista tunnettu HIFK-puolustaja Ville Varakas on hämmästellyt Liigan kurinpidon linjauksia kesken kauden. Kokenut puolustaja haluaisi ennen kaikkea selkeämpää päätöksentekoa.

– Kukaan ei oikein tiedä kuka päättää ja mitä. Mutta jos joku linja pitää olla, niin se on ainakin selkeä. Päätöksentekoon toivoisi läpinäkyvyyttä, ettei kurinpito ensiksi päättäisi jotain ja sitten joku muu kävelee sen yli.

– Perustaisivat vaikka jonkun työryhmän, Varakas ehdottaa.

Varakas näkee, että pelkät pitkät pelikiellot eivät ole riittävä ratkaisu pelin siistimiseen.

– Mielestäni isompi asia kehittää pelaajaturvallisuutta olisi joku muu tapa kuin pelkästään rangaistusten koventaminen. En jaksa uskoa siihen, että pelkät rangaistukset vähentävät niitä tilanteita.

Varakas kertoo kuitenkin olleensa iloinen, että pelaajat uskaltavat yhä taklata Liigassa, vaikka pitkien pelikieltojen riski on kasvanut.

– Ei taklaaminen täysin hävinnyt ole, mitä ensin ajattelin kun luin ne uudet linjaukset. En kuitenkaan usko, että se on niin mustavalkoista, minkälaisena se on nyt esitetty.

Maalinteko maistui pitkästä aikaa

Perjantai-illan ottelu oli menestys niin HIFK:lle kuin Varakkaalle itselleen. Puolustaja laukoi helsinkiläisten 2–1-voittomaalin toisessa erässä tyylikkäällä lämärillä. Osuma oli Varakkaalle ensimmäinen liki kahteen kuukauteen.

– Ampuminen on aina hyvä ratkaisu, Varakas totesi maalistaan.

"Tämä oli sitä jääkiekkoa, mitä sen meiltä pitää olla"

HIFK:n vakuuttavan vierasvoiton avaintekijäksi Varakas nosti työnteon. Helsinkiläisten varakapteeni toteaa, että samanlainen esitys tarvitaan myös jatkossa pisteiden eteen.

– Pari ensimmäistä erää pystyimme pelaamaan aika hyvin kiekon kanssa ja pääsimme JYPin karvauksen alta pois. Loppua kohden oli enemmän taistelua, Varakas kertasi.

– Tämän päivän tekeminen on kaiken a ja o. Taklasimme, luistelimme ja uhrauduimme. Tämä oli sitä jääkiekkoa, mitä sen meiltä pitää olla.

» Lähetä palautetta toimitukselle