Ville Pokka viihtyy tutun pakkiparin vierellä Leijonien tasaisesti pelaavassa alakerrassa − "Pystyy menemään kaukalossa kovempaa, kun ei pelaa niin paljon"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Pokka taistelemassa kiekosta.
Kuva © Samuli Huikuri

Leijonapakki Ville Pokka kokee, että hän on parantanut peliään siinä missä joukkueenkin tekeminen on mennyt eteenpäin. Valmiustila on hyvä ajatellen torstain puolivälierää.

− Kaikki ovat tulleet tänne pelaamaan nimenomaan näissä peleissä. Itse olen pystynyt pelaamaan hyvää peruspeliä erityisesti puolustussuuntaan.

Pokka on pelannut Leijonien alakerrassa Atte Ohtamaan parina. Kaksikko pelasi jo vuosia sitten yhdessä kärppänutussa.

− Meidät pystyy laittamaan kentälle tilanteessa kuin tilanteessa. Yhteispeli tulee melkolailla vanhasta muistista, vaikka puhummekin pelistä jonkin verran, KHL-mestari heitti.

Jukka Jalonen on valmennusryhmänsä kanssa peluuttanut puolustusta varsin tasaisesti. Tämä sopii urakoimaan tottuneelle Pokallekin.

− Se on selvä systeemi kaikille. Pystyy menemään kaukalossa kovempaa, kun ei pelaa niin paljon. Lisäksi kaikilla on omat hyökkäysketjut edessä, niin pystyy sopimaan asioita.

KHL-mestari päättyneeltä kaudelta on myös Tšekin maalivahti Šimon Hrubec. Hän tuli Avangard Omskin veräjälle pudotuspelien toisella kierroksella ja pelasi sen jälkeen kuin muuri.

− Pitää saada äijiä maalille, ettei hän näe kiekkoja. Myös Jiří Sekáč pelasi kauden meillä. Hän on vahva hyökkääjä, Pokka muistutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle