Ville Pokka sai päättyneestä Tukholman EHT-turnauksesta lisävirtaa seurajoukkueeseen

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Maajoukkueesta arkeen palaavan Ville Pokan tähtäin on nyt Gagarin Cupin voitossa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Viikonlopun peleissä suomalaispuolustajien parhaimmistoa ollut Ville Pokka pitää maajoukkuetta hyvänä paikkana mitata omaa peliä kansainväliseen tasoon.

Leijonat sijoittui viimeiseksi viime viikolla pelatussa Tukholman EHT-turnauksessa. Jumbosija ei kuitenkaan maistunut kamalan katkeralta suomalaisleirissä, sillä viimeisessä kamppailussa kaatui rakas vihollinen Ruotsi heidän kotikentällään.

Suomi kierrätti puolustajia turnauksessa ja yksi kahden ottelun pakeista oli viikonloppuna molemmissa Tukholman peleissä pelannut Ville Pokka. Pokka vastasi Suomen ainokaisesta lauantaina Tšekkiä vastaan ja oli puolustajien parhaimmistoa myös Ruotsi-ottelussa.

— Lauantaina emme oikein päässeet maalipaikoille, emmekä oikein edes luotua tilanteita. Ruotsi peli oli meiltä jo sitten paljon parempaa peliä, Pokka ruoti viikonlopun antia.

Sunnuntain ottelu tuntui käynnistyvän Leijonien osalta aivan yhtä tahmeasti kuin peli Tšekkiä vastaan, mutta sitten peli alkoi kääntyä Suomelle. Pokka myönsi, että Ruotsi-ottelun alulla oli edellispäivän käsikirjoitus.

— Ensimmäisen erän alku oli meiltä tosiaan vähän tahmea. Loppua kohden ensimmäistä erää saimme kyllä parannettua peliämme. Ruotsi tuli kovaa päälle, mutta luotimme omaan pelisapluunaamme ja saatiin sitä kautta se voitto, Pokka kävi läpi ottelua Tre Kronoria vastaan.

Suomella oli avaimet sunnuntaina jopa kolmen pisteen voittoon, mutta Leijonilta karkasi käsistä kahden maalin johto ottelun päätöserässä. Ville Pokalla ei ollut suurempaa halukkuutta analysoida minkä takia johto menetettiin.

— Ruotsi tuli koko ajan kovaa päälle, mutta pääsimme mielestäni kuitenkin aika hyvin paineen alta pois. Mitä menetettyyn johtoon tulee, niin aina tulee virheitä. Täällä on kova taso ja täällä ne virheet kyllä kostautuvat. Niitä tulee joskus muille, joskus itselle, mutta turha niitä on jäädä suremaan. Pitää vaan niissä tilanteissa nollata tapahtunut ja keskittyä seuraavaan vaihtoon, Pokka pohtii.

Leijonalauma jakaantui Tukholmasta moneen suuntaan ja seuraavan kerran kuin maajoukkue kokoontuu, on seurajoukkuekausi siihen liittyviltä pelaajilta takana. Ville Pokan mukaan maajoukkueesta saa virtaa myös nyt koittavaan seurajoukkuearkeen.

— Kyllähän tämä intoa tuo kaikkeen tekemiseen, kun on saanut täällä taas suomalaisten äijien kanssa olla ja saa sitä kautta lisää energiaa loppukauteen. Täällä näkee myös missä oma peli menee verrattuna kansainväliseen tasoon, Pokka kertoo.

Loppukaudelle Avangard Omskin mies kertoo tavoitteensa hyvin selkeästi.

— Gagarin Cupin voitto, Ville Pokka päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle