Ville Peltosen mukaan Micke-Max Åstenia ei taklattu päähän – “Mielestäni hän näytteli, emmekä hyväksy sellaista”

LIIGA / Haastattelu
Ville Peltosen mukaan filmaaminen ei kuulu joukkueensa arvoihin.
Kuva © Timo Savela
HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen otti TPS-tappion jälkeen jyrkästi kantaa joukkueensa arvoihin ja tuomisti HIFK-kulttipelaaja Micke-Max Åstenin filmaamisen.

Viimeisessä runkosarjan kotiottelussaan Helsingin IFK jäi sekä maaleitta että pisteittä ja täten luopui mahdollisuudesta varmistaa itse paikkansa kuuden parhaan joukkueen ryhmään. Ottelussa nähtiin päähän kohdistunut taklaus, kun TPS:n Topias Haapanen taklasi Micke-Max Åstenia kotijoukkueen vaihtoaition edessä.

Ottelun jälkeen C Moren haastattelussa HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen ei puolustellut omiaan, vaan hänen mielestään taklaus ei osunut päähän ja kulttipelaaja Åsten olisi näytellyt taklauksen osuneen päähän.

– Saimme paljon hyvää oppia. Yksi oppi on, että minä en usko eikä tässä seurassa koskaan uskota siihen, että me voittaisimme jotain feikkaamalla. Tänään kävi sellainen törkeä juttu meidän arvoja kohtaan, ja meidän joukkue käsittelee sitä tiukasti, Peltonen linjaa.

Peltonen toteaa, ettei filmaaminen sovi helsinkiläisjoukkueen arvoihin.

– Me emme hyväksy, mitä Åsten teki. Taklaus oli selkeä hyvä taklaus rintaan. Erittäin pätevät tuomarit menivät siihen tänään halpaan. Se ei ole hyväksyttävää meiltä, eikä sillä ikinä voita. Se nähtiin myös tänään.

– Meidän pitää siinä oppia, olla lujempia ja näyttää sitä oikeaa luontoa, mitä meiltä löytyy. Uskon, että kasvamme tästäkin ja olemme huomenna taas parempia.

Taklauksen jälkeen Åsten poistui muiden tukemana jäältä ja jäi hetkeksi seisomaan pukuhuoneisiin vievälle käytävälle. Kehonkielestä päätellen taklaus olisi saanut Åstenin pään kevyesti sekaisin. Peltoselta tätä kysyttäessä hän pitäytyy näkemyksessään, eikä koe osuman tulleen päähän.

– Ei se osunut päähän. Mielestäni hän näytteli, eikä me hyväksytä sellaista. Åsten kestää sen kyllä ja tämän kritiikin ja oppii siitä.

– Totta kai aina voi tulla kaikennäköistä niskaan ja muualle. Ei sen aina tarvitse päähän osua, ja silti mennä sekaisin, Peltonen sanoo.

Taklaus tapahtui toisessa erässä. Peltonen ei kuitenkaan halua kertoa, antoiko palautetta Åstenille jo erätauon aikana.

– Filmaaminen ei kuulu meidän juttuumme ollenkaan millään lailla.

– Jätetään kaikki ne meidän muut jutun sinne kopin sisälle.

Peltonen vaatii joukkueeltaan kovuutta mutta myös oveluutta

Heti seuraavana päivänä HIFK kohtaa runkosarjan päätösottelussa Jyväskylän JYPin. Vaikka pääsy kuuden parhaan joukkoon ei ole enää omissa käsissä, on ottelu joukkueelle tärkeä.

– Se (ottelu) on kaikkein tärkein tässä, ja se on mihin me menemme. Haluamme olla siellä vähän parempia mitä tänään, Peltonen toteaa.

Kuudennella paikalla sijaitsee tällä hetkellä Oulun Kärpät. Jotta HIFK:n kuudes sija toteutuisi, tulisi Kärppien hävitä viimeisessä ottelussaan Mikkelin Jukureille.

Viikko takaperin HIFK haki tuplavoitot juuri Kärpistä. Sen jälkeen oli haastava voitto-ottelu SaiPaa sekä perjantain tappio-ottelu TPS:aa vastaan. Peltonen ei silti koe, että joukkueelle olisi käynyt niin sanottu ulospuhallus.

TPS ottelussa helsinkiläiset eivät päässeet kunnon maalipaikoille, ja hyökkääjät saavatkin rapaa valmentajalta. Jotain tämänpäiväisestä kertoo se, että HIFK ei ole jäänyt maaleitta yli 30 otteluun. Peltonen summaa, mitä tulevissa otteluissa tulee parantaa.

– Pitää ansaita vielä vähän lisää ja olla vielä tiukempi. Samalla kun taistellaan ja ollaan kovia, niin tarvitsee osoittaa myös oveluutta ja finesseä, että pystyy syöttää ja laukoa nopeammin.

» Lähetä palautetta toimitukselle