Ville Meskanen halusi purkaa AHL-sopimuksensa, Ilveksessä hän uskoo pääsevänsä taas maalintekovauhtiin

LIIGA / Haastattelu
Ville Meskanen odottaa perjantain Ilves−JYP-ottelua innolla.
Kuva © Saana Hakala
AHL:n Hartford Wolf Packista Ilvekseen palannut Ville Meskanen harjoitteli ensimmäistä kertaa tamperelaisseuran mukana tiistaiaamuna. AHL-sopimuksen purun aloite tuli häneltä itseltään. Meskasen mukaan vähäinen peliaika Hartfordissa laittoi miettimään uran seuraavaa siirtoa.

Hyökkääjä Ville Meskasella oli värikäs viime viikko. Keskiviikkona New York Rangers tiedotti Meskasen sopimuksen purkamisesta. Perjantaina Ilves puolestaan ilmoitti palkanneensa hänet 2+1-vuotisella sopimuksella takaisin tamperelaisseuraan.

Eilen Twitterissä Meskanen kiittelikin saamiaan iloisia tervetulotoivotuksia, joita oli tullut useita satoja, ellei jopa tuhatkunta.

− Oli ihan mieletöntä lueskella niitä tervetulotoivotuksia lentokentällä, kun oli pitkä reissu Pohjois-Amerikasta Suomeen, hekumoi Meskanen.

Meskasen mukaan kotiinpaluu on sujunut tehokkaasti.

− Sunnuntai-iltana kone laskeutui Pirkkalaan. Siitä menin saunan kautta nukkumaan. Maanantaina katsoimme Hakametsässä varusteet kuntoon. Tänään tiistaiaamuna oli ensimmäiset jääharjoitukset Ilveksen kanssa. Vähän aikaero vielä painoi ja pisti puuskuttamaan jäällä.

"Hartfordissa peli lähti heti alkuun väärille raiteille"

Meskasen pelit Pohjois-Amerikassa jäivät tällä erää puoleentoista vuoteen. Jos hän vielä viime kaudella teki 70 ottelussa 12+22=34 pistettä, syntyi kuluvalla kaudella 20 ottelussa enää tehot 0+4.

− Peli lähti heti alkuun vähän väärille raiteille. Päävalmentajalta (Kris Knoblauch) ei tullut sellaista luottoa, jota ajattelin ansaitsevani. Toki jos olisin tehnyt hattutemppuja, niin toki olisi varmaankin alkanut tulla enemmän luottoa.

kun Ilves oli kiinnostunut, niin oli loppujen lopuksi helppo tulla takaisin Tampereelle.

− Jos pelaa viittä minuuttia, niin vähän vaikea niitä hattutemppuja on tehdä. Omaan pelityyliini nähden Hartfordissa oli vähän vaikea rooli. Sen takia osittain olen nyt tässä.

Sopimusneuvotteluja Ilveksen kanssa Meskanen kuvaa sujuviksi.

− AHL-sopimuksen purku lähti omasta aloitteestani. Olimme miettineet sitä jo pidemmän aikaa. Rakastan kuitenkin jääkiekkoa, ja kun Ilves oli kiinnostunut, niin oli loppujen lopuksi helppo tulla takaisin Tampereelle. Täällä varmaankin tulee enemmän roolia ja vastuuta.

Meskanen ei vielä tarkemmin maalaa tulevaisuudenkuvia, mutta kertoo pelaavansa Ilveksessä ainakin kevääseen 2021.

− Pelaan tämän ja ensi kauden Ilveksessä. Katsotaan sitten, missä mennään. Kaudesta 2021−2022 sopimusoptioni on molemminpuolinen − minun ja seuran.

Ärhäkät laukaukset kuuluvat Ville Meskasen repertuaariin.
Kuva © Saana Hakala

Meskanen on hyvin kartalla Ilveksen pelityylistä

Pohjois-Amerikassa pelaamisesta huolimatta Meskanen on hyvin kartalla Ilveksen tämän kauden otteista.

− Olen katsonut ehkä 75 prosenttia Ilveksen tämän kauden peleistä. Olen suhteellisen hyvin selvillä siitä, miten Ilves pelaa ja miten Ilves haluaa pelata.

− Varmaankin minulla on vielä Hartfordin pelitapa vielä vähän takaraivossa, mutta koetan päästä siitä eroon, etten pelaa ihan eri peliä kuin Ilves pelaa täällä.

Meskanen teki kaudella 2017−2018 peräti 24 maalia Ilveksessä ja oli joukkueen paras maalintekijä. Meskanen odottaa ensimmäistä otteluaan, joka on luvassa perjantaina, kun Ilves kohtaa JYP:in Hakametsässä.

− Uskomaton fiilis on. Toki olen ollut vasta vähän aikaa Tampereelle, joten minulle ei ole vielä kunnolla iskostunut, että perjantaina on peli.

− Kun on tullut paljon kotiinpaluutoivotuksia, niin on hieno miettiä, kuinka hieno päivä perjantaista tulee. Tampereella on hyvä kiekkopöhinä.

Meskanen on vielä varovainen maalintekolupaustensa suhteen, alla kun on vaikea alkukausi Pohjois-Amerikassa.

− Pieni apina tässä on ollut selässä maalinteon kanssa. Kuitenkin loin Hartfordissa maalintekopaikkoja itselleni ja muille.

− Uskon, että Eemeli Suomi ja kumppanit pystyvät auttamaan saamaan sen maalintekoapinan pois selästä. En usko, että maalintekotaitoni on mihinkään kadonnut. Voidaan palata viiden liigapelin jälkeen siihen, mitä lupaan tällä kaudella.

» Lähetä palautetta toimitukselle