Vili Sopanen palasi Liigaan - Saksan reissu ei jättänyt hampaankoloon, Lukossa päällä hyvä henki

LIIGA / Haastattelu
Arkistokuvassa oleva Vili Sopanen on nyt Lukon miehiä.
Liigassa yhteensä lähes 600 ottelua pelannut isokokoinen hyökkääjä Vili Sopanen palasi taannoin Suomeen Saksan reissultaan. Lähes kaksimetrinen ja satakiloinen laituri debytoi tämän kauden osalta keskiviikkona Lukon paidassa Mikkelissä.

Lukon 2−1-voittoon päättynyt peli oli jo huipentua jatkoajalla, kun Sopanen pääsi tyhjän maalin eteen. Kiekko ei vielä mennyt paluumuuttajan toimesta häkkiin.

− En tiedä, mitä siinä kävi. Vaikea sanoa, kyllä siitä kaiken järjen mukaan olisi kiekko pitänyt laittaa maaliin, jotain tapahtui matkalla, Lukko-debyytissään Brandon DeFazion ja Justin Danforthin kanssa kakkosketjussa hyökännyt pelaaja myöntää Mikkelissä pelin tauottua.

Sopanen on edustanut Liigassa aiemmin Pelicansia, JYPiä ja HIFK:ta. Mikä vei miehen nyt Lukkoon?

− Tässä tarjoutui hyvä mahdollisuus. Olimme päättäneet perheen kanssa, että tulemme ensi kaudeksi Suomeen joka tapauksessa, laituri paljastaa.

− Olimme päättäneet perheen kanssa, että tulemme ensi kaudeksi Suomeen joka tapauksessa.

Joku jääkiekon seuraaja saattoi mieltää hyökkääjän kauden pettymykseksi Saksassa siihen nähden, että esimerkiksi Pelicansin viimeisellä kaudellaan Sopanen kiskoi runkosarjassa komeasti yli pisteen per peli.

Saksassa tehot jäivät vähiin. Schwenningerissä ja Ingolstadtissa hän pelasi yhteensä 31 ottelua pistein 5+8=13.

− Oli tarkoitus pelata siellä tämä kausi loppuun asti. Tarjoutui hyvä mahdollisuus tulla takaisin, niin päätin tarttua siihen.

Hyökkääjälle itselleen ei tainnut jäädä toisesta ulkomaan visiitistään paha maku suuhun.

− Hyvä kokemus, halusin nähdä sen sarjan. Pelasin vähän erilaisessa roolissa siellä. Hyvää lätkää, paljon hyviä pelaajia, vähän erilaista kiekkoa. Siellä on paljon hyviä joukkueita ja pelaajia, miettii Lukko-hyökkääjä, jolle Saksassa tuttuja pelaajia olivat mm. Liigassakin viilettäneet Kalle Kaijomaa ja Markus Poukkula.

Saksalainen kiekko poikkeaa Liigasta muutamin eri tavoin.

− Siellä on keski-ikä lähempänä kolmeakymmentä. Se on jollain tapaa, miten sanoisin... Se on miesten lätkää. Siellä ei ehkä ole niin paljon vauhtia kuin Suomessa. Se on taktinen sarja, porukka kamppailee tosi kovaa. Siellä on vahvoja pelaajia, Jukureita vastaan lähes 21 minuuttia peliaikaa kellottanut hyökkääjä kertoo.

− Se on miesten lätkää.

Liiga sen sijaan ei ole muuttunut viime kevään pronssimitalistin mukaan juurikaan.

− Hyvin pitkälti on samanlaista lätkää, Lukko tietysti pelaa vähän erilailla kuin mihin olen tottunut. Vähän oli henkilökohtaisesti hakemista ajatusten kanssa. Ihan hyvältä muuten tuntui pelata, Sopanen viittaa kahdella viimeisellä lauseellaan Jukurit-mittelöön.

Taiturimaiselta ja kovienkin pisteiden tekoon pystyvältä hyökkääjältä puuttuu SM-mitalisuorasta kulta. Viime keväänä HIFK:n paidassa tuli pronssia ja keväällä 2012 Pelicansin sotisovassa sensaatiomainen hopea.

Nytkään mitalit eivät välttämättä ole kaukana, vaikka toki esimerkiksi sarjataulukon kärkikolmikko Kärpät - Tappara - TPS on luokkaa timanttisen kova.

− Lukossa oli sopivaa roolia tarjolla. He halusivat minut, se vaikutti hyvältä vaihtoehdolta. Tässä on hyvä porukka, hyvä henki päällä.

− Tässä on hyvä porukka, hyvä henki päällä.

Ja miksipä ei olisi. Lukko on noussut suhteellisen haastavan syksyn jälkeen kamppailemaan suorasta puolivälieräpaikasta. Perjantaina Itä-Suomen kiertuetta SaiPan vieraana jatkava raumalaisjoukkue on Liigassa jo kuudentena.

Sopanen hyökkää Lappeenrannassa tuttuun tapaan kello 18.30 alkavassa kamppailussa jo ykkösketjussa Janne Keräsen ja Arttu Ilomäen kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle