Viime kauden pettymyksestä sisuuntunut Harri Säteri palaa KHL-kaukaloihin - "Tarkoitus pelata hyvä kausi"

KHL / Haastattelu
Harri Säteri torjui kiekkoja toissakaudella Florida Panthersin pelipaidassa.
Kuva © Getty Images
Leijonien paidassa upeat MM-kisat vuonna 2018 pelannut ja tuolloin NHL-sopimuksen lunastanut maalivahti Harri Säteri palaa nyt takaisin KHL-kaukaloihin, tällä kertaa Sibir Novosibirskin paitaan. Säteri kertasi Jatkoajan haastattelussa hieman viime kauttaan, sekä odotuksia tulevasta.

Säterin kahden kauden mittainen visiitti Pohjois-Amerikassa oli kaksijakoinen. Ensimmäinen kausi oli loistava ja Säteri pääsi pysäyttämään kiekkoja niin AHL-, kuin NHL-areenoillakin Floridan organisaatiossa. Molemmissa sarjoissa kiekot pysähtyivät hyvällä prosentilla. Toinen kausi puolestaan oli haastava, kun Säteri siirtyi Detroitin riveihin. Siellä pelejä tuli vain AHL:n puolella, eivätkä kiekotkaan pysähtyneet edelliskauden varmuudella.

- Ensimmäinen vuosi oli loistava. Se mitä lähdettiin hakemaan, eli NHL-pelejä, saavutettiin. Toisena vuonna ei hirveästi saumoja tullut, mikä oli tietysti pettymys.

Säteri ei omien sanojensa mukaan ole vielä lopullisesti poissulkenut mahdollisuutta pelata tulevaisuudessa Pohjois-Amerikassa, mutta toteaa että todennäköisyys sille ei ole kovinkaan suuri.

- Ei tietenkään mitään ovea ole vielä suljettu, mutta todennäköisyydet sille on nyt suuremmat.

Säterillä on takanaan lyhyt kesä, eikä aikaa heittää jääkiekko kokonaan sivuun juuri jäänyt.

- No kyllä sitä toki aina vähän ehtii levätä, mutta nyt oli kyllä aika lyhyt kesä. Pohjois-Amerikassa pelejä pelataan aika myöhään ja KHL:ssä pelit taas alkavat aikaisin, niin pari viikkoa ehti lepäillä ja sitten palattiin arkeen.

Säterille on siirtoa ajatellen etua siitä, että hän on pelannut KHL:ssä aikaisemmin urallaan. Säteri kertookin pelitapojen hieman eroavan toisistaan.

- Pohjois-Amerikassa kun kaukalot ovat pienemmät niin maalivahdin toiminta on nopeaa ja pienellä alueella. Täällä kun kaukalot on isompia ja pelaajilla on enemmän tilaa, niin maalivahtina täytyy liikkua enemmän.

Sibir ei ole Säterille täysin uusi tuttavuus. HPK-kasvatti on ottanut seurasta selvää muiden siellä pelanneiden suomalaiskiekkoilijoiden kautta.

- Lehterän Jorilta, Enlundin Jonakselta ja Peltolan Jukalta olen kysellyt hieman seurasta. Kyllä mulla on visio mitä on vastassa.

Sibirissä kiekkoilee ensi kaudella Säterin lisäksi kolme muutakin suomalaista, kun joukkueessa esiintyvät myös Jukka Peltola, Mikael Ruohomaa sekä Juuso Puustinen. Säteri pitää tätä mukavana lisänä joukkueen arkeen.

- Auttaa kyllä paljon, että on muitakin suomalaisia. On ollut sellaisiakin kausia, kun on ollut ainoa suomalainen, ja voi todeta, että helpompaa on, kun on muitakin.

Säteri ja muu Sibirin joukkue ovat leireilleet myös Suomessa.

- Ihan positiivinen juttu että täälläkin on leireilty. Onneksi ollaan treenailtu ihan tässä kotikonnuilla, niin on päässyt kotonakin käymään.

Säteri katsoo novosibirskiläisen joukkueen olevan ensi kaudella potentiaalinen Playoff-kandidaatti ja asettaa myös itselleen yhden tavoitteen.

- Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue jalkeilla. Itse odotan hyvää kauttaa ja yritän auttaa joukkueen pudotuspeleihin.

Säteri toteaa myös Leijona-paidan kiinnostavan.

- Tottakai se kiinnostaa ja on suuri kunnia.

Säterin sekä Sibirin joukkueen kausi jatkuu 25.8., kun se matkaa Kunlun Red Starin vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle