Videohaastattelussa KalPan kultakypärä Aleksi Klemetti: "Päästimme liikaa maaleja"

LIIGA / Haastattelu
Aleksi Aleksi Klemetti taisteli Ilvestä vastaan, mutta puolustuspään virheet maksoivat voiton.
Kuva © Jarno Hietanen
KalPan pelissä ei Tampereella toiminut oikein mikään. Omiin kolisi seitsemän kertaa ja ylivoimapeli oli hukassa. Kirsikkana kakun päällä oli kahden miehen ylivoimalla päästettyy maali. Aleksi Klemetti oli kultakypärä päässään joukkueensa pirtein.

KalPan tehokkaimpia pelaaja niin harjoitusotteluissa kuin Liigassakin on ollut nuori Kuhmon Kivan kasvatti Aleksi Klemetti, joka jo juniorivuosinaan takoi pisteitä yli piste per peli tahtia. Tampereellakin hän oli joukkueensa näkyvin pelaaja, vaikka saalistikin ainoastaan yhden syöttöpisteen.

Kultaisen kypärän hän joutuu luovuttamaan seuraavaan peliin Miikka Pitkäselle, jolla on pisteitä saman verran, mutta enemmän tehtyjä maaleja. Klemetin eduksi pitää laskea kuitenkin se, että hän on kerännyt pistesaaliinsa huomattavasti pienemmällä peliajalla kuin kilpakumppaninsa.

Viime viikonloppuna Klemetti sai kovan iskun päähänsä, kun KooKoon Kim Strömberg taklasi häntä päähän aivan ottelun loppuhetkillä. Tästä Klemetti selvisi onneksi säikähdyksellä ja oli tänään jo täydessä terässä Ilvestä vastaan.

− Kait se sitten vahinko oli, onneksi selvittiin säikähdyksellä. Aivotärähdystä ei tullut, hiukan vaan niskoja särki. Kyllä tänään oltiin ihan täydessä tikissä, vakuuttaa nuorukainen.

KalPa ei oikein missään vaiheessa saanut omaa peliään kuntoon, ja varsinkin heikko maalivahtipeli sekä huolimaton puolustuspeli antoi avausvoittoaan hakeneelle Ilvekselle mahdollisuuden hyödyntää vieraidensa virheet. Ylivoimapelaaminenkin oli melkoisen heikkoa, joukkueella oli vaikeuksia saada edes kiekkoa alueelle.

− Ihan liikaa päästettiin maaleja, manaili Klemetti pelin jälkeen. Ylivoimastakaan ei oikein tullut mitään, taidettiin jopa ylivoimalla viidellä kolmea vastaan päästää maali, hän jatkaa.

Klemetti itse pelasi varsinkin hyökkäyspäässä terävästi, mutta jäi hiukan kaipailemaan apuja ketjukavereiltaan Janne Keräseltä sekä Matti Järviseltä. Tosin, illan yksi hienoimmista osumista nähtiin juurikin Järvisen toimesta, kun hän pääsi "laakasemaan" kiekon maalin Klemetin loistavan esityön jälkeen.

− Juuri ja juuri kuulin huudon takaviistosta ja hiukan riskilläkin heitin kiekon sinne, naureskeli Klemetti vaatimattomana.

Vahvaa syksyään Klemetti pitää pitkän kesän ansiona. Hyvin treenaamaan päässyt nuori mies on keskittynyt lähinnä nopeuden ja voiman hankkimiseen. KalPa kohtaa seuraavaksi jälleen KooKoon lauantaina kotonaan. Siihen peliin häneltä löytyy parannuskeinot.

− Maaleja täytyy päästää tietenkin vähemmin. Meidän täytyy myös pysyä enemmän kiekossa, jotta pystytään luomaan maalipaikkoja.

Katso alta olevalta Aleksi Klemetin haastattelu hävityn Ilves-pelin jälkeen:

» Lähetä palautetta toimitukselle