Victor Hedman korostaa voitokkaan Global Series -viikonlopun merkitystä: "Löysimme peli-identiteettimme"

NHL / Haastattelu
Victor Hedmanin mukaan Tampa Bay Lightning löysi itsensä Global Series -viikonloppuna.
Voitokas Global Series tiesi Tampa Bay Lightningille peli-identiteetin löytymistä. Henkilökohtaisella tasolla se taas tiesi Victor Hedmanille tunteikkaita muistoja kotimaassa pelatuista otteluista.

Victor Hedman oli hyvillään, kun Tampa Bay Lightning ryösti kaikki neljä tarjolla ollutta pistettä Tukholman Global Series -tapahtumasta. Vaiteliaasti alkaneen kauden kääntämisen kannalta voitot olivat joukkueen kannalta tärkeitä.

− Löysimme tänä viikonloppuna peli-identiteettimme ja uskon omaan tekemiseemme, Hedman korostaa Global Series -viikonlopun merkitystä.

Aivan täysin tyytyväinen hän ei kuitenkaan ole, sillä eheän ottelun pelaaminen teettää vielä töitä, mikä näyttäytyi lauantain ottelussa.

− Ottelun alettua olimme jäädä jalkoihin, kun Sabres otti vahvan lähdön otteluun. Curtis McElhinney kuitenkin piti lukemat 0−0:ssa, kunnes pääsimme peliin mukaan, Hedman kiittää joukkueen kokenutta maalivahtia.

Vaikka lopputulos oli lauantain ottelussa perjantaita selvempi, Hedman pitää nimenomaan perjantain peliä joukkueeltaan onnistuneempana.

− Mielestäni pelasimme perjantaina tasaisemmin ja paremmin. Otimme kuitenkin tällä matkalla tärkeitä askeleita eteenpäin, ja tässä oli paljon hyvää jatkoa ajatellen, Hedman summaa.

Itsekin ylivoimamaalin lauantain ottelussa iskenyt ruotsalainen jakoi kunniaa erityisesti Yanni Gourden, Cedric Paquetten ja Patrick Maroonin muodostamalle nelosketjulle.

− Neloskenttä oli huikea, ehdottomasti paras kenttämme. Heidän työmoraalinsa on vertaansa vailla, ja he tekivät meille tärkeitä maaleja.

Löytyneen peli-ilmeen lisäksi kotimaasta tarttui mukaan paljon muutakin.

− Mahtavia, tunteikkaita muistoja, joita vaalin ikuisesti. Olen pelannut Stanley Cup -finaaleissakin, ja tämä matka menee lähelle sitä. Ruotsi on minulle kaikki kaikessa, ja haluan todellakin pelata täällä uudestaan, Hedman avaa tuntemuksiaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle