Venäjän välieräsankari Amirov: "Vielä ei ole syytä juhlia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Rodion Amirov kiitti Jumalaa onnistuneen voittomaalikilpailusuorituksensa jälkeen.
Kuva © Saimi Airaksinen
Venäjä eteni alle poikien MM-finaaliin ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen. Ottelun hahmo oli hyökkääjä Rodion Amirov, joka iski ottelussa sekä alivoimalla että ainoana voittomaalikilpailussa.

Venäjä eteni alle 18-vuotiaiden MM-kisojen loppuotteluun voittamalla Yhdysvallat lauantain ensimmäisessä välierässä voittomaalikilpailussa lukemin 3-2.

Voittomaalikilpailun ainoan osuman iski Venäjän neljäntenä laukojana ampunut 17-vuotias hyökkääjä Rodion Amirov.

Amirov oli ottelussa muutenkin näkyvästi esillä, sillä hän iski myös Venäjän ensimmäisen maalin alivoimalla, kun Yhdysvaltain supertähti Jack Hughes hukkasi kiekon oman maalin takana venäläishyökkääjä Dmitri Šešinille, joka tarjoili kiekon Amiroville maalin eteen.

- Tunne maalin jälkeen oli uskomaton. Aivan ensimmäisenä maalin jälkeen kiitin Jumalaa etten hukannut sitä paikkaa. Seuraavaksi kiitin "Dimaa" joka teki kovan työn maalin takana ja antoi loistavan syötön minulle maalin eteen, Amirov kertasi osumaansa.

Voittomaalikilpailussa Amirovin ratkaisu oli kylmähermoinen suora laukaus, mikä osoittautui oikeaksi ratkaisuksi.

- Yritin käyttäytyä niin kuin kyseesssä olisi ollut vain harjoitus, ja unohtaa missä tilanteessa oikeasti ollaan. Jos olisin ajatellut tämän ehkä ratkaisevan MM-välierän olisin varmasti hermoillut. Pitää vain olla kylmäverinen. Ainoa ajatukseni oli vain ottaa kiekko mukaan, ajaa maalille ja pistää se sisään, Amirov sanoi.

Venäjä eteni alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa finaaliin ensimmäistä kertaa sitten kevään 2009, ja sunnuntain finaalissa sillä on mahdollisuus ottaa ikäluokassa ensimmäinen kultamitali sitten vuoden 2007. Amirovin mukaan välierävoittoa ei aiotakaan juhlia sen kummemmin.

- Huomenna meillä on jo finaali, joten nyt täytyy vain yrittää unohtaa tämä peli ja ottaa tästä ottelusta mukaan vain positiivinen mieliala huomiselle, että pystymme taas antamaan kaikkemme. Tämä oli vain välietappi, ei ole vielä syytä juhlia.

Venäjän finaalivastustaja selviää illan toisessa välierässä joka pelataan Ruotsin ja Kanadan välillä. Venäläispelaajat eivät jää hallille seuraamaan ottelua.

- Menemme hotellille ja alamme heti keskittyä finaaliin. Parempi että emme katso toista välierää edes televisiosta, sillä vastustajalla ei ole meille mitään merkitystä.

» Lähetä palautetta toimitukselle