Venäjän sota jätti Jokereiden pelaajat myllerryksen keskelle – Jesse Joensuu: "Huolestuneena olen seurannut"

KHL, Muut Sarjat / Haastattelu
Jesse Joensuu on seurannut maailmanpolitiikan käänteitä vakavalla mielellä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Venäjän sotatoimet mietityttävät kokenutta Jokerit-hyökkääjää, jolle Jokereiden KHL-kriisi saattaa olla muutenkin uran käännekohta.

Venäjä aloitti torstaiaamuna laajamittaisen hyökkäyksen Ukrainaan. Venäjän toiminta on herättänyt maailmalla puheita pakotteista, boikoteista, eikä urheilumaailmakaan tältä luonnollisesti säästy.

Jokereiden jatkonäkymät KHL:ssä ovat synkistyneet lähes mahdottomiksi. Seura on menettänyt lyhyessä ajassa monia sponsoreitaan ja useiden lähteiden mukaan Jokerit jättäisi KHL-kauden kesken, vain muutamaa päivää ennen pudotuspelejä.

Jokereissa jo seitsemättä kauttaan pelaava Jesse Joensuu kertoo seuranneensa tilanteen eskaloitumista erittäin huolestuneena.

– Olen seurannut uutisia ja tilannetta jo pitemmän aikaa, ja totta kai varsinkin tänään. Aina, kun tv:ssä on ollut keskustelua ja asiantuntijoiden lausuntoja aiheen tiimoilta, niin olen katsonut.

− Huolestuneena olen seurannut ja miettinyt, että saattaa olla vain ajan kysymys, että jotain isompaa tapahtuu, Joensuu kertoo Jatkoajalle torstai-iltana.

Jokerien kauden keskeyttämiselle ei ole vielä saatu virallista vahvistusta seuran suunnalta. Joensuu kertoo, että tilanteesta on keskusteltu seurajohdon kanssa ja myös pelaajien kesken, mutta yksittäisen pelaajan valtuudet puhua tilanteesta ovat rajalliset.

– En niitä voi valitettavasti avata sen enempää, mutta kommunikaatiota on tullut seuran suunnalta pelaajille. Mahdolliset päätökset eivät toki jää meidän pelaajien tehtäväksi, vaan meillä on pomot sitä varten, Joensuu toteaa.

Koronapandemian sävyttämä kiekkokausi on tuonut oman lisäharminsa, eivätkä torstain uutiset helpota pelaajien raskasta kautta. Joensuulla myös pelillinen puoli on sakannut kuluvalla kaudella.

– Uudet seuraan tulleet pelaajat ovat aina kovatasoisia, eikä mitään kevyen sarjan kavereita. Siinä saa tehdä töitä, että pysyy mukana. Kaikkeni olen laittanut aina peliin, mutta tällä kaudella ei ole enää onnistumisia niin paljoa tullut. Ikääkin tässä toki jo alkaa tulla.

Tulevaisuus on vielä täysin auki, mutta Joensuu toteaa miettineensä jo aiemmin, että hän haluaisi pelata vielä joskus Suomessa.

– Silloin on vain yksi seura mahdollinen, eli Porin Ässät. Sen näkee sitten, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Tässä on nyt kuitenkin menossa jääkiekkoa isompia asioita. Kaikissa jatkopäätöksissä minun pitää toki ottaa perhe huomioon.

» Lähetä palautetta toimitukselle