Venäjän päävalmentaja Babenko oli tyytyväinen U20-turnauksen antiin

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Juri Babenko johti Venäjän peliä Helsingin-turnauksessa.
Kuva © Leo Runsas
Venäjä sijoittui Helsingin U20-maajoukkueturnauksessa toiseksi vahvojen esitysten jälkeen. Päävalmentaja Juri Babenko suuntasi katseensa jo vahvasti kohti Tšekin MM-kisoja.

Venäjä lähti turnaukseen mielenkiintoisesta tilanteesta, sillä joukkueella on perinteidensä mukaisesti tässä vaiheessa kautta vielä kaksi eri U20-maajoukkueryhmää. Helsingin-turnauksessa päävalmentajana toimineen Juri Babenkon mukaan ratkaisu on maalle optimaalinen, sillä se mahdollistaa suuren pelaajajoukon näkemisen kerralla.

− Meillä oli tilanne, jossa meillä oli kaksi joukkuetta. Toinen pelasi Super series -turnausta Kanadassa ja toinen pelasi täällä.

− Meille valmentajille oli todella tärkeää nähdä ne pelaajat, joiden varaan voimme laskea, ennen alle 20-vuotiaiden MM-kisoja, Babenko selitti.

Helsingin-turnaus sujui Venäjältä sekä pelillisesti että tuloksellisesti hyvin. Joukkue kaatoi Suomen ja Tšekin, mutta hävisi Ruotsille. Babenko oli näkemäänsä tyytyväinen.

− Tässä oli kolme peliä kolmessa päivässä aika lähellä MM-kisoja. Ikävä kyllä toinen pelimme ei ollut niin hyvä, mutta onneksi eniten peliaikaa saavat pelaajamme pystyivät silti näyttämään meille sen, mitä halusimmekin.

Venäjän alle 20-vuotiaiden maajoukkueen varsinainen päävalmentaja on Valeri Bragin, joka oli toisen maajoukkueryhmän mukana Kanadassa. Babenko kertoi, että he istuvat nyt koko valmennusryhmän kanssa alas ja alkavat pohtia niin viimeisen harjoitusturnauksen kuin MM-kisojenkin ratkaisuja.

− Super seriesin päättymisen jälkeen juttelemme päävalmentajan kanssa ja katsomme kokonaiskuvaa. Sen jälkeen päätämme, ketkä pelaajat pelaavat viimeisessä esiturnauksessa.

Kuten mainittu, alle 20-vuotiaiden MM-kisat ovat aivan nurkan takana, reilun kuukauden päästä Tšekin Ostravassa ja Trinecissä. Venäjä lähtee turnaukseen kovalla itseluottamuksella.

− Lähdemme aina voittamaan MM-kisoja. Meillä on kova joukkue. Tämänpäiväinen pelimme oli vielä Tšekkiä vastaan, joka on myös ensimmäinen vastustajamme MM-kisoissa. Me näimme heidät ja näytimme heille, mitä meiltä löytyy. Tämä peli oli siksi tärkeä meille.

− Toivottavasti kaikki pysyvät terveinä ja sen jälkeen saamme hyvän turnauksen. Meillä täytyy olla myös itseluottamusta, se on kaikkein tärkeintä, Babenko alleviivasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle