Venäjän nollannut Lankinen: "Varmasti yksi huikeimmista peleistä, mitä olen koskaan pelannut"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kevin Lankinen nollasi Venäjän 32 torjunnalla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/

Omasta suorituksestaan Kevin Lankinen ei paukutellut henkseleitä.

− Varmasti yksi huikeimmista mitä peleistä, mitä olen koskaan pelannut. Venäjän nollaaminen välierässä on jo itsessään kova juttu, mutta se vaatii hienon joukkueen esityksen. Olen tosi ylpeä näistä äijistä,

− Varmaan yksi oman pelin kohokohdista. Tuntuu, että kaikki omilla kavereilla on hyvä 'flow' päällä, pitävät hauskaa ja saavat aika rennosti laitettua ottelussa kaiken peliin, kehui Lankinen joukkueen pelaamista, Lankinen kertoi tuulimyllykopistaan ja joukkueen hengestä.

Ottelun viimeiset minuutit kuluivat suurimmaksi osaksi Suomen päädyssä. Leijonien maalivahti otti tukun huipputorjuntoja ilman mailaakin, ja summerin soidessa Lankinen levittäytyi miltei jään tasalle.

− Oli varmaan elämäni pisimpiä pari minuuttisia. Sitten kun summeri soi niin tuli aika helpotus siinä ja tunne, että tuli tehtyä jotain hienoa, Lankinen hymyili ja kertoi ottelun lopun hetkistä,

− Ei siinä hirveästi kerinnyt ajatella. Vastassa oli kuusi maailman parhaimpia pelaajia ja taistelimme kuin Suomen poika parhaimmillaan taistelee. Jätkät ottivat varmaan enemmän torjuntoja kuin minä.

Useassa tilanteessa Lankinen myös kirjaimellisesti käytti päätään torjuntatöissä.

− Tarpeeksi. Muutaman kerran kolahti päähän, mutta toisaalta sillä ei ole väliä millä torjut sen, kunhan torjut.

Huomisen finaalissa vastaan asettuu iltaottelun voittaja. Leijonien veräjänvartijalle vastustajalla ei ole merkitystä.

− Varmasti tulee huomenna vähintään yhtä kova peli, kuin tänään. Aurinko paistaa ja panokset ovat kovat, mikäs sen parempaa, päätti Lankinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös