Veli-Matti Vittasmäki myönsi, että Tapparan kahden viikon pelitauko haittasi: "Oli kropalle raskasta"

CHL, LIIGA / Haastattelu
Veli-Matti Vittasmäki (kesk.) pelaa jo viidettä CHL-kauttaan.
Kuva © Jarno Hietanen

Tappara hallitsi voitokasta CHL-välierää RB Müncheniä vastaan pitkiä jaksoja. Kirvesrintojen 1−0 -johto ei hyvistä maalintekopaikoistakaan huolimatta kasvanut, mutta Tappara-puolustaja Veli-Matti Vittasmäki ei ollut missään vaiheessa huolissaan asiasta.

Lopulta Tappara iski viimeisen kymmenen minuutin aikana loppulukemat 3−0:aan.

− Oli vain ajan kysymys, milloin teemme lisää maaleja. Olimme kärsivällisiä ja jaksoimme rummuttaa, Vittasmäki makusteli pelin jälkeen.

Tapparan illan peliaikakuningas (20.50) myönsi, että koronakaranteenista johtunut kahden viikon pelitauko näkyi joukkueen otteissa.

− Olimme välillä huolimattomia kiekon kanssa ja vastustaja sai puolittaisia maalintekopaikkoja. Oli kropalle raskasta, koska peli on erilaista kuin harjoittelu. Se tuotti osalle pelaajista erinäisiä tuntemuksia.

Saksalaisjoukkue RB München tarjosi nimenomaan fyysisen vastuksen.

− Kova joukkue. Isoja äijiä, hyviä kamppailemaan. Heidän pelityylinsä eroaa kotimaisesta Liigasta. Piti olla valmiina kaikkeen. München on vahva vastaiskujoukkue.

"Finaalissa on Suomi−Ruotsi -asetelma!"

Vittasmäki pelaa CHL:ssä viidettä kauttaan, joista neljä viimeisintä Tapparan riveissä. Nyt hänelle avautuu mahdollisuus voittaa CHL-mestaruus ensimmäistä kertaa, kun Tappara matkaa Röglen vieraaksi finaaliin 1. maaliskuuta.

− Hieno homma, jos olisimme Euroopan paras joukkue tänä kautena. Ja onhan tuossa finaalissa myös mukava Suomi−Ruotsi -asetelma!

CHL on Vittasmäen mukaan kovatasoinen liiga.

− Toki CHL tuo Liigan rinnalle lisärasitusta. CHL on silti mielenkiintoinen sarja. Pääsemme CHL:ssä heti koviin peleihin kesän jälkeen.

− Hieno turnaus kokonaisuudessaan. Haluaisin pelata CHL:ää myös ensi kaudella, Vittasmäki kehui.

» Lähetä palautetta toimitukselle