Veli-Matti Savinainen paini urakalla Leo Komarovin kanssa − "Hienoa nähdä vastustajan puolella tuollainen rutinoitunut taistelija"

CHL / Haastattelu
Leo Komarov (vas.) ja Veli-Matti Savinainen väänsivät tiukasti keskenään läpi finaaliottelun.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Tapparan vääntövoimainen hyökkääjä Veli-Matti Savinainen myönsi, että viime vuoden finaalitappio Röglelle oli iso motivaattori tälle kaudelle.

− Ängelholmin kokemuksesta tiesimme, mihin olemme tulossa ja mitä finaalin voittaminen vaatii. Varmasti viime vuosi auttoi myös tässä mestaruudessa.

Savinainen korostaa, että CHL on tärkeä asia Tapparalle ja sitä myöten mestaruus lämmittää erityisen paljon.

− CHL on tullut koko ajan tärkeämmäksi kokonaisuudeksi Tapparassa. Tappara on ollut CHL:ssä joka vuonna mukana, joten tämä CHL-mestaruus on iso juttu seuralle.

CHL-finaalissa Savinainen paini huolellisesti Luleån provokaattorinakin tunnetun maanmiehensä Leo Komarovin kanssa. Siitä huolimatta kaksikon välit ovat erittäin hyvät.

− Hienoa nähdä vastustajan puolella tuollainen rutinoitunut taistelija, joka ei anna tuumaakaan periksi. Oli hienoa päästä pelaamaan samassa kaukalossa hänen kanssaan. Kyllä kunnioitus on kova.

Mestaruusjuhlien jälkeen koittaa arki Liigassa pian.

− Totta kai tässä kaudessa on sellainen rakenne, että CHL-finaali on keskellä kautta. Tämän jälkeen Liigaa on noin 10 runkosarjapeliä jäljellä, ja tavoitteena on mahdollisimman hyvä sarjasijoitus.

CHL-finaali antaa Savinaisen mukaan hyvää uskoa jatkoon.

− Kun pelaamme niin kuin ensimmäiset 50 minuuttia tänään, niin meitä on kyllä vaikea neljä kertaa voittaa Liigan pudotuspelisarjassa. Saa olla todella hyvä joukkue, joka meidät kampeaa jatkosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle