Veini Vehviläinen oli pettynyt tappion jälkeen − "Jos katselit sitä Karjala-lippis päässä, niin varmaan ihan kiva peli"

LIIGA / Haastattelu
Veini Vehviläinen torjui 39 laukausta, mutta se ei kuitenkaan riittänyt voittoon.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP oli lähellä napata vierasvoiton Ilveksestä, mutta tamperelaisten viimeistely oli lopulta tehokkaampaa. Veini Vehviläinen ei pelistä juurikaan nauttinut, mutta epäili katsojien nauttineen runsaasta maalimäärästä.

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin maalivahti Veini Vehviläinen saapui syyskuun alussa lainalle JYPin riveihin ja onkin torjunnut mallikkaasti antaen jyväskyläläisille mahdollisuuden pelata pisteistä illasta toiseen.

Tampereella Vehviläinen urakoi 39 torjunnan verran, muttei lopulta pystynyt estämään Ilvestä voittamasta ottelua. JYP meni ottelussa neljästi johtoon, mutta joka kerta Ilves tuli tasoihin ja lopulta ohitse. Runsasmaalinen ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen voittoon lukemin 7−5.

− Maalivahdin ristikon takaa aika karmea peli, mutta jos katselit sitä Karjala-lippis päässä, niin varmaan ihan kiva peli. Hyökkäyspeli toimi meillä hyvin, mutta niin toimi kaverillakin. Ehkä se yksilötaito sitten lopulta ratkaisi heille voiton. Tulos oli aikamoinen, mutta kyllä siellä hyviäkin asioita oli mukana, Vehviläinen kertoo. 

Jyväskylässä syksy on ollut koronan vuoksi poikkeuksellisen hankala. Yt-neuvotteluita, valmentajien lomauttamisia sekä palkanalentamisia on jouduttu tekemään useampaan kertaan. Vehviläisen mukaan tämä ei kuitenkaan näy joukkueen tekemisessä.

− En usko, että se näkyy ainakaan sen enempää mitä muillakaan. Emme ole ihan yksin tässä asiassa eikä kukaan voi oikein sen taakse mennä. Olemme kaikki ammattiurheilijoita ja pelaamme maan korkeimmalla tasolla. Ei tuollaiset seikat saa vaikuttaa tekemiseen millään lailla.

Epätietoisuus on Vehviläisen mukaan se häiritsevin tekijä tällä hetkellä. Aamulla kun lähdet vieraspelimatkalle, niin se saatetaan siirtää kun pääset perille. Tähän Vehviläisen mukaan kaikkien pitää vaan sopeutua.

− Tämä on nyt tätä aikaa, uutta normaalia. Täytyy vaan keskittyä niihin asioihin, joihin pystyy itse vaikuttamaan. Onneksi meillä on ihmisiä, jotka noita päätöksiä tekevät. Huolehditaan kuitenkin terveydestä ennen kaikkea.

Vehviläinen pelasi viime kauden AHL-liigan Cleveland Monstersin riveissä 33 ottelua. Kriittinen maalivahti toteaa, että kausi olisi voinut sujua paremminkin.

− Vähän kaksijakoinen kausihan se oli. Alku meni pirun hyvin, mutta loppukausi oli sellaista raapimista. Ylhäällä iski loukkaantumissuma, joka sitten vaikutti myös meidän joukkueeseemme sekä omaankin tekemiseen. Joka tapauksessa hyvää kokemusta tuli pankkiin. Hyvillä fiiliksillä lähden takaisin, sitten kun sen aika on.

Paluu takaisin Euroopan hiukan leveämpään kaukaloon ei aiheuttanut Vehviläiselle vaikeuksia.

− Onhan siinä tietyt lainalaisuudet kun tullaan leveämpään kaukaloon. Tilanteet täällä Euroopassa tulee ehkä hiukan hitaammin, Pohjois-Amerikassa peli on paljon suoraviivaisempaa. Siellä pelataan paljon energisemmin ja aktiivisemmin, täällä pelaaminen perustuu ehkä enemmän pelinlukuun ja taitoon.

NHL:n on tarkoitus käynnistyä tammikuun alussa, mutta AHL:n kaudesta ei vielä osata sanoa mitään. Vehviläinen tavoittelee paikkaa NHL:stä, mutta ei tyrmää vaihtoehtoa pelata Suomessakaan.

− Vielä ei kukaan osaa sanoa milloin täältä lähdetään takaisin. Tavoitteena on päästä ylös, sen eteen tässä tehdään töitä. Jos sinne ei päästä, niin katsotaan mikä se paras ratkaisu olisi. AHL tai Eurooppa, siihen ei vielä voi ottaa kantaa. Nyt kuitenkin keskitytään tähän hetkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle