Veini Vehviläinen: "Kun panokset ovat kovat, niin silloin saan virtaa pelaamiseeni"

LIIGA / Haastattelu
Nolla päästettyä maalia finaalipelissä, Vehviläinen on kevään kovissa peleissäkin jälleen loistovireessä.

Kärppien maalipaikat olivat vähissä maanantain ottelussa. Tällä kertaa voiton merkittävin tekijä oli maalivahti Vehviläinen, joka torjui ottelussa 29 kertaa ja pelasi nollapelin. Vaatimaton Vehviläinen sysäsi totutusti ja ansaitustikin osan suorituksestaan koko joukkueen ansioksi.

– Jätkät ovat pelanneet edessäni niin hyvin, että se on auttanut paljon.

Maalivahdeista osa pelaa hyvän runkosarjan, mutta pudotuspelien kovassa maailmassa taso voi laskea. Vehviläinen leimattiin yksien juniorikisojen vuoksi maalivahdiksi, jonka pää ei kestä. Veini sulaa, ilkuttiin vielä viime kevääseen asti. Tänä keväänä välierävaiheessa puhuttiin Vehviläisen kiekon pompotteluista. Ei puhuta enää. Vehviläinen on näyttänyt viihtyvänsä kovissa peleissä.

– Kun panokset ovat kovat, niin silloin saan virtaa pelaamiseeni. Peli itsessäänhän ei kovin paljoa muutu, mutta kyllä sen hyvällä tavalla tuntee, kun panos on kova.

Mitään hokkuspokkustemppuja Vehviläinen ei keksi sille, että on tämänkin kevään peleissä parhaimmillaan. Tavallinen harjoitusarki lopulta määrittää vireyttä.

– Siihen pitää aina pyrkiä, että silloin kun mestaruuksia ratkotaan, niin olisi parhaimmillaan. Loppujen lopuksi sitä aina koettaa vaan tehdä asiat niin hyvin kuin pystyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle