Valtteri Viljanen Sportin viimeisimmästä noususta: "Ei nämä tule loputtomiin jatkumaan"

LIIGA / Haastattelu
Sportin Valtteri Viljasen vastuu on kasvanut kauden edetessä.
Kuva © Jarno Hietanen
Vaasan Sport tuli jälleen takaa tasoihin. Valtteri Viljasen mielestä vaasalaisten pitää kuitenkin parantaa peliään.

On vuoden ensimmäinen keskiviikko ja Liiga-ottelu Tampereen Ilveksen ja Vaasan Sportin välillä. Käynnissä on ottelun ensimmäinen erä.

Keskialueella oleva irtokiekko ajautuu Ilves-lapaan. Topias Haapaselle avautuu mahdollisuus käynnistää ylivoimahyökkäys, mutta Sportin Valtteri Viljanen on välittömästi taklaamassa hänet irti kiekosta. Hetkeä myöhemmin 24-vuotias puolustaja lähtee kiekon kanssa omasta päästä, harhauttaa ennakkoluulottomasti alimpana miehenä karvaamassa olevan Ilveksen kultakypärän Arttu Ruotsalaisen, käynnistää Sportin hyökkäyksen ja luistelee vaihtoon.

Ennen ottelua Sportin valmennus on tamperelaisen paikallisradion haastattelussa kehottanut Hakametsän yleisöä seuraamaan Valtteri Viljasta. Tämä vaihto itsessään kertoo miksi. Valtteri Viljanen ei näy liialti tehotilastoissa eikä otsikoissa. Silti hänen merkityksensä vaasalaisryhmälle kasvaa viikko viikolta, peli peliltä ja vaihto vaihdolta.

— Olen tyytyväinen siihen, että mitä enemmän olen saanut roolia, niin sitä paremmin pelitkin ovat menneet. Lisääntynyt peliaika on tietenkin parantanut tatsiani ja kun olen päässyt pelaamaan enemmän ylivoimaa, niin olen saanut sitä kautta kiekkovarmuuttakin touhuuni, kommentoi Valtteri Viljanen itse oman roolinsa kasvua.

Tamperelaisyleisö todisti keskiviikkona jotain hyvin kummallista, kun Sport tuli ottelun lopussa kolmen maalin takaa kolmessa minuutissa tasoihin, vieden ottelun jatkoajalle ja lopulta edeten aina voittoon asti. Jos tapahtunut oli kotiyleisölle poikkeuksellista, niin vaasalaisille tämä alkaa olla jo hämmentävän tuttua. Tämä ei ollut lähimainkaan ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Sport esittää ilmiömäisen kirin.

— Ollaan tultu tällä kaudella monesti takaa tasoihin. Voimme toki olla ilosia tästä, mutta kyllä meidän pitää myös katsoa näitä pelejä taaksepäin. Ei tämä voi loputtomiin kestää, eikä se aina tule menemään näin. Meillä on paljon miettimistä omassa pelaamisessa ja miten saamme sen kasaan jo aikaisemmin, Valtteri Viljanen kommentoi viimeisintä nousua.

— Nytkin kaveri oli 4-1 johdossa. Toki se tekee meille helpoksi lähteä siihen viimeiseen erään kun tiedämme ettei meillä ole siinä mitään hävittävää, mutta meidän pitää parantaa. Ei nämä tule loputtomiin jatkumaan, Viljanen linjaa.

Sportin peleissä on riittänyt tapahtumia. Vaasalaiset ovat tehneet sarjassa toiseksi eniten maaleja, mutta myös päästänyt eniten osumia. Omissa on soinut peräti 20 kertaa enemmän, kun toiseksi eniten päästäneillä Ässillä. Tästäkin huolimatta Sport kampesi itsensä voitollaan juuri Ilveksen ohi kahdeksanneksi.

Viljanen näkeekin, että Sportilla on paljon työtä edessä puolustuspelaamisen kanssa.

— Varmasti pelimme ovat hyvin yleisöystävällisiä, kun molemmissa päissä koko ajan tapahtuu. Tietysti se ei myöskään ole ihanteellista, että päästää neljä maalia joka peliin ja siinä onkin meillä vähän peiliin katsottavaa, Viljanen kertaa.

— Ei ne maalit omissa soi sattumalta. Teemme itse virheitä ja kaveri rankaisee niistä. Kyllä se kieltämättä menee tunteisiin, kun omissa soi koko ajan, Valtteri Viljanen myöntää.

Sport ja Ilves kohtaavat seuraavan kerran jo lauantaina, mutta Viljasen mielestä keskiviikon ottelun tapahtumat eivät vaikuta tuon ottelun luonteeseen.

— Kummallakin tässä on nyt se yksi peli välissä, joten eiköhän ne tunteet ehdi laskea siihen kohtaamiseen. En usko, että tämä peli ja sen loppu näkyvät lauantaina. Se on taas uusi peli ja uudet kujeet, Viljanen päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle