Valtteri Filppula ei löytänyt Leijonien pelistä isoja kehityskohteita: "Pitäisi tuoda itseluottamusta, että saamme käännettyä tällaiset voitoiksi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Valtteri Filppula luottaa Leijonien peliin.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Latvia piti Leijonia pitkään pihdeissään, mutta Mikael Granlundin kolmannen erän lopun osuma toi Suomelle 2−1-voiton. Konkarihyökkääjä Valtteri Filppula oli kiitteli omiaan pelin jänteen kestämisestä.

− Mielestäni tunnepuoli pysyi hyvin kasassa. Peli oli tasainen ja pidimme homman kasassa. Jatkoimme samalla tavalla koko pelin läpi ja saimme tarvittavat maalit ylivoimalla.

Suomi on nyt kohdannut MM-jäillä Norjan sekä Latvian. Molemmista lopputuloksena on ollut voitto ja kenttäpelikin on ollut vakuuttavalla tasolla.

− Oli ehkä vähän erilainen vastustaja. Tosi vaarallinen, kuten edellinenkin. Nyt koko matsin ajan olivat paikat vähissä ja latvialaiset puolustivat keskustaa tosi hyvin. Sinne oli aika vaikea saada kiekkoa ja miestä. Sen takia tulee tuollaisia yhden maalin pelejä, Filppula näki.

Jukka Jalosen valmentama leijonalauma on ollut jo pitkään tunnetun konseptin, Meidän pelin, toteuttaja. Tiivis puolustuspeli ja yhteen hiileen puhaltaminen ohjaavat joukkueen tekemistä. Filppula koki, että joukkueen kokonaisuus alkaa hioutua pelillisesti jo tässä vaiheessa turnausta.

− Ei välttämättä ole enää mitään isoja juttuja, mutta tietysti sitä toivoo, että turnauksen edetessä peli kehittyisi. Tiukkoja pelejä tulee jatkossakin. Sen pitäisi tuoda itseluottamusta, että saamme käännettyä tällaiset voitoiksi. Olemme olleet viime aikoina hyviä siinä.

Suomen turnaus jatkuu maanantaina Yhdysvaltoja vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle