Valtteri Filppula Ruotsi-tappiosta: "Tuli vähän huonoja syöttöjä ja he liikkuivat paremmin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Filppulan mukaan Leijonat oli keskiviikkona liian hidas.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Leijonien Valtteri Filppula pysyi tyynenä Ruotsille kärsityn pistemenetyksen jälkeen. Hyökkääjä nosti esiin Leijonien valppauden tason.

− Rankkareilla voi mennä kummin päin tahansa. Pelissä oli paljon hyvää, mutta paljon totta kai parannettavaakin. Ruotsi pelasi hyvin ja me olimme vähän huolimattomia. Tuli vähän huonoja syöttöjä ja he liikkuivat paremmin, olimme vähän hitaita.

− Toinen erä oli hyvä, ja kolmaskin oli hyvä ja tasainen. Ihan hyvä tästä on jatkaa, ei siinä mitään, Filppula toppuutteli.

Ruotsi ei päässyt yllättämään Leijonia, vaan kaksi tuttua kilpakumppanusta iskivät yhteen tutuin keinoin.

− Olemme nähneet heitä paljonkin tässä ennen turnausta, eikä tässä ollut mitään uutta. Heillä on tuttuja pelaajia ja tiedämme systeemit, joilla pelaamme. Sen puolesta oli odotettua.

Leijonat kohtaa seuraavaksi MM-kaukalossa Iso-Britannian. Filppula ei tiennyt perjantaisesta vastustajasta vielä juuri mitään.

− Rehellisesti, en osaa vielä oikein sanoa. En ole nähnyt täällä vielä yhtään heidän pelejään. Tulee mielenkiintoinen ottelu ja aina täällä pitää olla valmiina heti alusta lähtien pelaamaan. Totta kai se on sellainen peli, jota lähdemme taas voittamaan.

Keskiviikkona Leijonat sai viimeisen NHL-vahvistuksensa, kun Esa Lindellin ilmoitettiin liittyvän maajoukkueen mukaan.

− Hän on hyvä pakki. Tulee auttamaan (joukkuetta) ja hänellä on paljon kokemusta. Hän hoitaa varsinkin puolustuspään todella upeasti. Tulee olemaan iso apu meille, Filppula uumoili.

» Lähetä palautetta toimitukselle