Valmentajan potkut tuntuvat aina kilpailevassakin joukkueessa: "Kyllä se aina pysäyttää"

LIIGA / Haastattelu
Valtteri Puustisen alkukausi on ollut hyökkäyspäässä hyvä.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
HPK:n Valtteri Puustinen ja valmentaja Juuso Nieminen avasivat tiistaina mietteitään joukkueensa alkukaudesta. Kilpailevan joukkueen valmentajaakin mietityttävät muiden valmentajien potkut.

Keskiviikon JYP-kamppailuun valmistautuvat Valtteri Puustinen ja Juuso Nieminen vastailivat tiistaina median kysymyksiin alkukaudesta ja sen teemoista. Päällimmäisenä mielessä oli Kerhon oman pelin parantaminen. Niemisen mukaan HPK on keskittynyt toistaiseksi oman paketin hiomiseen enemmän kuin vastustajaansa.

− Rehellisesti sanottuna meillä ei ole ollut aikaa pohtia vastustajamme tekemisiä. Pelillisesti siellä ei ole mitään niin merkittävää, ettemme voisi omaa tekemistä parantamalla vaikuttaa siihen, arvioi Nieminen.

− Maanantaina Lukkoa vastaan pystyimme isoon tasonnostoon siitä, mitä pelimme oli Mikkelissä. Maalintekoa pitää saada paremmaksi. Huippupaikkoja meillä oli Lukkoakin vastaan enemmän kuin yhteen maaliin, Puustinen mietti.

Vastustajat ovat pyrkineet riisumaan HPK:n pelillisiä vahvuuksia  

− Kyllä uskon, että he paljon ovat katsoneet miten hyökkäämme ja puolustajia, sanoi Puustinen.

− Oma peli on mennyt hyvin, mutta puolustussuuntaan pelissä riittää vielä kehitettävää, kertoi Puustinen.

Nieminen näkee tähänastiset ongelmat enemmän oman pelin keskeneräisyytenä.

− Enemmän se on ollut tähän mennessä loppupeleissä meidän tekemisestämme kiinni.

− Kyse ei ole kiinni siitä, mitä emme osaa. Kaikki pystyvät peittämään laukauksia ja menemään irtokiekoille ja puolustamaan omaa maalia, ne kuuluvat kaikille. Se perusta pitää saada kuntoon, ja sen päälle rakentuu peli. Huominen on tärkeä peli. Emme voi kuitenkaan ajatella, että peli, peli, peli, vaan sen ison perustan pitää toimia, sanoi Nieminen.

"Kyllä se aina pysäyttää"

Tuoreet Liiga-uutiset ovat käsitelleet enimmäkseen Karri Kiven potkuja Ilveksestä. Nieminen kertoi potkujen tuntuvan aina saman työkunnan ihmisessä henkilökohtaisesti.

− Kollegoiden ja valmentajien puolia koittaa aina pitää. Kun miettii koko prosessia ja valmentamista, ja jos joku maali menee väärään suuntaan ja lumipallo lähtee pyörimään. Karri Kivi on tehnyt varmasti kovaa työtä, joten kyllä se aina pysäyttää.

Kiven potkujen taustalla on puhuttu välirikosta pelaajien kanssa. Kiven on kerrottu kävelleen päätöksissä muun valmennuksen yli perustelematta päätöksiään. Miten HPK:n valmennus varmistaa keskusteluyhteyden säilymisen valmennuksen sisällä ja joukkueessa?

− En tiedä miten Ilveksen homma on toiminut, mutta meillä on erittäin keskusteleva kulttuuri valmennuksen sisällä. Eri mieltä saa olla. Jos ehdotan jotain, se ei välttämättä mene läpi, mutten vedä hernettä nenään. Kaikki saavat olla rohkeasti eri mieltä, mutta sitten kun päätetään, ollaan sen takana. Päävalmentajalla tietysti aina veto-oikeus päätöksiin, kuvaili Nieminen.

» Lähetä palautetta toimitukselle