Valko-Venäjän hyökkäyspään tähti Oksentjuk: "Valmentajat osaavat kertoa vahvuuksistani"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jevgeni Oksentjuk nautti pelistä turnauksen avauksessa.
Kuva © Saimi Airaksinen
Valko-Venäjä aloitti MM-turnauksensa komealla voitolla Tsekistä. Joukkueen tärkeimpiin pelaajiin turnauksessa voi laskea hyökkääjä Jevgeni Oksentjukin, joka kirjautti avausottelussa tehot 1+1.

Jevgeni Oksentjuk avasi ottelun maalihanat jo 12 sekunnin pelin jälkeen. Tšekki oli avauserässä suurissa vaikeuksissa, ja ensimmäiselle tauolle lähtiessä peli oli Valko-Venäjälle 2-0.

− Se oli meiltä hyvä peli. Teimme kaksi nopeaa maalia ensimmäiseen erään, ja se oli hyvä alku.

Toisessa erässä molemmat tekivät kaksi maalia, ja lopulta Valko-Venäjä onnistui nappaamaan täyden pistepotin 4−3-voitolla, kun Tšekki onnistui päätöserässä vain kerran.

− Hyvän avauserän myötä itseluottamus nousi, ja vaikka Tšekki nousikin tasoihin, saimme jälleen kahden maalin johdon ja lopulta voiton.

Valko-Venäjälle tulos antoi paremmat mahdollisuudet puolivälieriin ja samalla sarjapaikan säilyttämiseen, mikä on aina pienemmille maille kova haaste nuorten turnauksissa, kun mukana on vain kymmenen maata.

− Ei tämä ottelu kuitenkaan sarjapaikkaa varmista, vaan tarvitsemme lisää pisteitä.

Avausottelussa ilman pisteitä jäänyt Tsekki tarvitsee lopuista otteluista neljä pistettä ollakseen Valko-Venäjän edellä tai vaihtoehtoisesti tilanteen, missä kolme joukkuetta on tasoissa kolmessa pisteessä.

Oksentjuk on pelannut tämän kauden Valko-Venäjän pääsarjassa Shahter Soligorskissa. Hän oli ainoa kunnolla tehoillut ikäluokkansa pelaaja, sillä Oksentjukin lisäksi heitä pääsi pisteille neljä, ja nämä keräsivät yhteensä yhdeksän pistettä.

Vaikka Oksentjuk onkin Valko-Venäjän asteikolla merkittävä lupaus, hän ei toistaiseksi suostu ajattelemaan pitemmälle kuin tähän turnaukseen. NHL-varaus on kuitenkin pelaajalle mahdollinen.

− Ajattelen kunnolla tulevaisuuttani vasta tämän turnauksen jälkeen.

Oksentjukin parhaat ominaisuudet ovat pelikäsityksessä ja erityisesti syöttämisessä, mitkä näkyvät erityisesti ylivoimapelissä. Pelaaja itse on omien vahvuuksiensa suhteen vaatimaton.

− Vahvuuksistani saa paljon paremman kuvan valmentajilta, mutta toivon asioiden olevan niin.