Vakuuttavasti debytoinut Dostál sai tutulta mieheltä vinkkejä siirtyessään Ilvekseen − "Toivottavasti hän ei ole nyt pettynyt minuun"

LIIGA / Haastattelu
Dostál kiitti kannattajia voittopelin jälkeen kulttuurilleen tyypillisesti, eli vauhdikkaasti.
Ilves nappasi tärkeän voiton Pelicansista uuden nuoren maalivahtinsa johdolla. Lukáš Dostál esitti Hakametsän yleisölle niin tšekkiläistä kulttuuria kuin mahtavia pelastuksiakin. Tampereelle hän saapui tutun miehen ohjeet mielessään.

Ilves päihitti Pelicansin Liigan perjantain kierroksella maalein 5−2. Tupsukorvien tolppien välissä operoi vasta 18-vuotias Lukáš Dostál.

− Jätkät pelasivat uskomattomasti. Olen iloinen, että saimme tärkeät pisteet.

Dostál pelasi koko ottelun ajan todella tyynesti, eikä osoittanut minkäänlaisia hätääntymisen merkkejä edes lahtelaisten kahden pikamaalin jälkeen kolmannessa erässä.

− Minun tehtäväni on ottaa kiekot kiinni. En halua huutaa pelaajille tai provosoida vastustajia, sillä minäkin teen joskus virheitä. Haluan hoitaa vain oman hommani, Dostál muistutti.

Kotimaan meininki mukaan Tampereelle

Avauserässä Pelicans sai huippupaikan, mutta tšekkiläinen venyi kiekon tielle. Koppinsa jälkeen Dostál kääntyi Ilves-kannattajien puoleen, jotka huusivat hänen nimeään.

Dostál naputti mailaansa jäähän ikään kuin kiitokseksi suosionosoituksista.

− Tuollainen on hyvin tyypillistä kotimaassani. Luulin, että Suomessa voisi olla samanlainen kulttuuri, joten päätin antaa kannattajille jotain takaisin, nuorukainen kertasi tilannetta.

Tampere on tottunut nauttimaan taitavien tšekkien edesottamuksista viime vuosina. Täksi kaudeksi KHL:ään siirtynyt Dominik Hrachovina jakoi neuvojaan huippulupaukselle. Molemmat veskarit ovat kotoisin Brnon kaupungista.

− Keskustelin hänen kanssaan. Hän kehotti minua nauttimaan kauniista kaupungista ja tasokkaasta jääkiekosta.

Hrachovina edusti menestyksekkäästi Tapparaa, kun taas Dostál pukeutui Ilves-nuttuun.

− Toivottavasti hän ei ole nyt pettynyt minuun, naurahti Dostál.

Ilveksen asema kevättä silmällä pitäen näyttää tukevalta. Harha-askeliin ei kauden ratkaisuhetkillä kuitenkaan ole varaa.

− Tavoitteemme on pudotuspeleissä. Joka kerta, kun menen maalille, teen parhaani joukkueen eteen. Teen kovasti töitä maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa. Voitamme ja häviämme yhdessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle