Vain puuttuneet maalit harmittivat Jukka Jalosta: "Veimme peliä selkeästi"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jukka Jalonen manasi heikkoa viimeistelyä median tentissä.
Kuva © Juuso Pellava - www.jpellava.fi

Jukka Jalonen on tottunut olemaan viime vuodet median tentissä voittajana ja mitali kaulassa, mutta tänä vuonna tuli poikkeus. Media tenttasi kovasti Jalosta joukkueen tehottomuudesta ja maalivahtipelistä.

− Joukkueen peli-ilme oli hyvä ja ei oikeastaan mitään muuta jossiteltavaa jäänyt kuin puuttuneet maalit. Meillä oli hyvähenkinen joukkue, ja tekeminen oli tarpeeksi rentoa. Tulimme vielä peliin hyvin ja veimme peliä selkeästi. Sitten vastustaja tekee 0−1 ja vielä 0−2, niin kyllä joukkuetta koeteltiin, Jalonen summasi puolivälieräkamppailua.

Maalipaikkojen luomisesta Suomen tappio ei Jalosen mukaan jäänyt kiinni. Näiden hyödyntämisessä Suomi sen sijaan hävisi vastustajalleen.

− Jos voitat maalipaikat 17−10, niin kyllä siinä yleensä pelissä on vahvoilla. Nyt vaan täytyy todeta, että tämä on maalintekopeli ja siinä olimme heikompia.

Jalonen ei kuulemma halunnut alkaa sekoittamaan ketjuja enempää, kun Sakari Mannisen ja Antti Suomelan kentälliset loivat paljon maalipaikkoja.

− Kyllä me mietimme vaihtoja, mutta ei ollut helppoa vaihtaa miehiä, kun paikkoja tuli. Kaapo Kakko sitten lopulta vaihdettiin ykköseen, kun ajattelimme, että hän löytää yhteisen sävelen Rantasen kanssa, Jalonen avasi.

Jalosen sopimus Leijonien päävalmentajana jatkuu vielä ensi kauden. Menestysvalmentaja kertoi, että sivuun hyppääminen ei tulisi mieleenkään.

− Vaikka tässä on paljon saavutettu mitaleja, niin kyllähän tällainen tulos nostaa motivaation huippuunsa. En siis todellakaan ole heiluttamassa valkoista lippua tässä vaiheessa.

Ottelussa päättyi myös Leijona-kapteeni Marko Anttilan ura. Jalosella oli paljon kauniita sanoja Anttilasta.

− Hän on ollut iso palanen Leijonia. Hän on ollut hyvä pelaaja ja tärkeä hengenluoja kapteenina. Vielä kun hän on todella hieno ihminen, niin ei voi sanoa kuin, että on ollut ilo tutustua hienoon persoonaan. Hyvin ymmärrettävää, että ura päätyy tässä kohtaa, Jalonen totesi luottopelaajastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle