Vaikka Lukon liekki CHL:ssä sammui, pudotuspelit sytyttävät Lassi Lehtisen

CHL / Haastattelu
Lassi Lehtinen torjui useammankin Austin Ortegan laukauksen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Rauman Lukon CHL-taival katkesi pitkän kaavan kautta, kun RB München vei otteluparin jatkoajalla yhteismaalein 4−3 (2−2). Nuori maalivahti jatkoi CHL:ssä esittämiään hyviä otteita, mutta Lukon hyökkäyksen töksähdellessä se ei riittänyt.

Lassi Lehtinen ei arvattavastikaan ollut tyytyväinen Lukon putoamiseen CHL:n pudotuspeleissä RB Müncheniä vastaan. Lehtinen oli seuransa parhaimmistoa torjuen 93,1 prosentin tehokkuudella, mutta ei pystynyt yksin viemään joukkuettaan jatkoon.

− Harmittaa. Eka erä oltiin hyviä, mutta sitten jotenkin lopahti. Kaverit pääsi paineistamaan toisessa ja kolmannessa erässä jäätiin vähän jalkoihin. En tiedä, ei riittänyt, kuvaili Lehtinen tuntojaan.

Ensimmäisessä erässä Lukko oli selvästi vahvempi osapuoli, mutta aivan huippupaikoille sekään ei päässyt. Toisaalta München ei saanut luotua juuri minkäänlaista peliä. Oliko kaksijakoinen ottelu vaikea maalivahdille?

− No, ekassa erässä tuli muutama kuti ja toisessa erässä rupesi tulemaan, niillä oli muutama ylivoimakin siinä, niin pääsivät peliin mukaan. Ei siinä, ihan perusjääkiekkoa, Lukon ykköstorjuja kertoi.

Tuomareiden ratkaisut kirvoittivat jonkin verran reaktioita vierasjoukkueen penkin takana, mutta Lehtinen ei syytä tuomareiden niskaan kaatanut.

− En kyllä nähnyt hirveästi mitään. No, voi se olla, kyllä siinä vähän kaveri sai enemmän [hankittua] jäähyjä kuin me. Ei ollut ainakaan kotiyleisön paine kauhean kova, veisteli veräjänvartija koronarajoitusten vuoksi lähes tyhjälle areenalle pelatusta ottelusta.

Huomasiko yleisön puuttumisen nyt, kun halleihin on saanut ottaa ihmisiä aiemmin?

− En itse ainakaan huomannut mitään, Lehtinen totesi.

Lukon kausi jatkuu ensi maanantaina kotoisessa Liigassa kauden lähestyessä puoltaväliä. Lehtinen kertoo, että CHL:n pudotuspelit nostavat sykettä eri tavalla, vaikka ne keskellä liigakautta tulevatkin.

− Kyllä nää sytyttää pelata Euroopan mestaruudesta. Ja pääsee muutenkin reissaamaan ja vähän eri paikkoihin ja vastustajia vastaan, niin sytyttää kyllä, Lehtinen vakuutti.

» Lähetä palautetta toimitukselle