Vahvan tulokaskauden pelannut Jesperi Kotkaniemi valmistautuu toiseen kauteensa Montrealissa − "Kyllä se oli pieni yllätys"

NHL / Haastattelu
Jesperi Kotkaniemi pelasi Alumni All Star -ottelussa Lahdessa elokuussa.
Kuva © Tomi Natri/Liiga
Monien yllätykseksi NHL:ssä jo viime kaudella pelannut Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi odottaa uusien nuorien vastuunkantajien nousua kokoonpanoon tulevalla kaudella.

Kesän 2018 NHL:n varaustilaisuuden kolmantena pelaajana Montreal Canadiensiin varattu keskushyökkääjä Jesperi Kotkaniemi pelasi onnistuneen tulokaskauden NHL:ssä.

Hän pääsi aloittamaan kauden 2018−2019 Canadiensin kokoonpanossa ja vakuutti valmennuksen niin, että pysyi mukana koko kauden ajan. Hän kokosi pisteet 11+23 ollen Canadiensin seitsemänneksi tehokkain hyökkääjä.

− Kyllä se oli pieni yllätys itsellekin, en osannut oikeastaan odottaa. Hyvä, että kävi niin, ei haittaa yhtään, Kotkaniemi sanoo tuttu virne kasvoillaan.

Canadiensin joukkueeseen ei merkittäviä muutoksia ole edellisestä kaudesta tapahtunut. Vapaiden pelaajien markkinoilta hankittiin syvyyttä joukkueeseen, varaustilaisuudessa merkittävimpänä lisäyksenä saatiin 15. vuorolla lupaava yhdysvaltalainen maalintekijä Cole Caufield. Tätä on pidetty yhtenä tilaisuuden suurimmista ryöstöistä.

− Hyvältä näyttää, siellä on monta nuorta pelaajaa tulossa sisään, aika nuorekas jengi muutenkin. Muutama vanha, Carey Price ja Shea Weber, siellä myös. Siinä on semmoinen kombo, että varmaan voi ihan hyvät mahdollisuudet pudotuspeleihinkin olla.

Viime kaudella montrealilaisjoukkue teki kovan kirin loppukaudesta, mutta jäi lopulta kahden pisteen päähän viimeisestä Itäisen konferenssin pudotuspelipaikasta.

− Oltiin aika lähellä viime vuonnakin, ei paljoa lähemmäs voi päästä. Eiköhän se ensi vuonna ole meidän aika sitten, Kotkaniemi povaa.

Kesäkautta Kotkaniemi on viettänyt Porissa harjoitellen isänsä Mikael Kotkaniemen johdolla.

− Ollaan voimaa yritetty saada lisää kroppaan, se on varmaan isoin painopiste ollut tänä kesänä. Totta kai myös yleistä kestävyyttä sun muuta, kausi on kuitenkin aika pitkä tuolla (NHL:ssä).

» Lähetä palautetta toimitukselle