Vahva, vauhdikas ja viisas ketju johtaa Suomen peliä – "Täydennämme toisiamme hyvin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Suomen kolmosketju jatkoi tehoiluaan Itävallan kustannuksella.
Kuva © Tiia Mahkonen
Suomi kaatoi Itävallan todella vakuuttavalla esityksellä. Johtavasta ketjusta ei ollut kahta kysymystä, vaan Samuel Heleniuksen johtama kolmikko suoritti suurimmat maineteot.

Samuel Helenius, 1+1. Vahva sentteri, joka aloittaa hyvin ja suorittaa puolustustehtävät pieteetillä. Kiekollisenakin parempi kuin monesti ajatellaan.

Brad Lambert, 1+2. Vauhdikas ja taitava laituri, joka kasvanella itseluottamuksellaan tekee käsittämättömän määrän peliä edistäviä pieniä ratkaisuja, minkä seurauksena myös tehoja syntyy.

Ville Koivunen, 2+1. Viisas laituri, joka tuntuu aina olevan oikeassa paikassa ja sitä kautta tehopisteitäkin kertyy.

Suomen parhaasta ketjusta lohkon kahdessa ensimmäisessä pelissä ei ole ollut epäselvyyttä. Itävaltaa vastaan kolmikko nakutti Suomen seitsemästä maalista neljä ja lohkoavauksessa kolmesta maalista kaksi.

– Ketjua on jopa vähän vaikea analysoida, sillä vahva alku on jopa hieman yllättänyt. Heidän itseluottamuksensa on korkealla, mikä varmasti auttaa, Antti Pennanen kuvailee ketjua.

– Kysyin heiltä ennen peliä, että mitä on tulossa. Puhalletaanko ulos vai tuleeko hyvä peli? Ja sellainen tuli.

Ketju iski pelille alkutahdit jo hyvissä ajoin, kun ottelun avausmaali syntyi vain reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Siitä eteenpäin peli oli lähes yhtäjaksoista Suomen dominointia, jos pieni Itävallan ainoaan osumaan johtanut uinahdus toisessa erässä jätetään pois.

Jos ketjun hyvä vire ainakin pisteiden muodossa on päässyt yllättämään päävalmentajaa, on se päässyt yllättämään myös Koivusen, vaikka ketjukaverit ovatkin hänelle jo entuudestaan tuttuja pelimiehiä.

Tärkeintä Koivusen mielestä on se, että pelaajat ovat riittävän erilaisia.

– Hyvä alku on vähän yllättänytkin. Olen pelannut heidän kanssaan aiemminkin. Meillä on erilaisia vahvuuksia ja täydennämme toisiamme hyvin.

Vahvuuksien monipuolisuutta kuvasti hyvin maalien syntytavat. Osumia syntyi niin suorista hyökkäyksistä, päätypeleistä kuin maalinedustan kamppailuista.

Aihiot tulokseksi ja maalintekorintama laajenee entisestään

Suomella on ollut alkulohkossa seitsemän eri maalintekijää, mikä on sinällään jo hyvä saldo. Potentiaalia enempäänkin olisi, sillä Oliver Kapasen johtama kakkosketju on vielä hakenut hieman peliään.

Lohkon avausottelussa Kapasen ja Joakim Kemellin kanssa pelasi Juuso Mäenpää, Itävaltaa vastaan siinä debytoi Roby Järventie, joka palasi pelivahvuuteen. Painetta on syntynyt, mutta pisteet loistavat poissaolollaan.

– Ketjun pelissä on hyviä aihioita ja tässäkin pelissä paikkoja oli. Korjattavat asiat ovat hyvin pieniä, Pennanen toppuuttelee.

– Olin tyytyväinen Järventien sisääntuloon, hän on kehittynyt viime vuodesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle