Vahva turnausesitys miellytti Ruotsin päävalmentaja Monténia

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Tomas Montén oli hyvällä tuulella turnausvoiton jälkeen.
Kuva © Leo Runsas
Ruotsi voitti Helsingin U20-maajoukkueturnauksen vakuuttavalla peliesityksellä. Päävalmentaja Tomas Montén oli esitykseen tyytyväinen.

Kolme peliä toivat kolme suoraa voittoa Tšekistä, Venäjästä ja Suomesta. Vaikka pelin taso hieman laskikin Suomi-pelissä, Ruotsin päävalmentaja Tomas Montén ei sitä murehtinut.

− Tämä oli hyvä turnaus. Pelasimme mielestäni kaksi ensimmäistä peliä hyvin. Tänään oli vähän löysempi peli, joka aaltoili enemmän. Tänään kumpi tahansa olisi voinut voittaa tämän pelin. Venäjä-peli oli parempi ja olimme silloin parempia maalinteossa, mutta kaiken kaikkiaan tämä meni hyvin.

Monténin mukaan nyt nähty joukkue tulee muodostamaan MM-kisajoukkueenkin perusrungon. Hyvin toimineet joukkuepeli ja pelisysteemi miellyttivät miestä.

− Pelaajat sopeutuivat pelisysteemiimme hyvin ja mielestäni löysimme hyviä ketjukemioita. Saimme hyviä huomioita sekä pelaajista että pelisysteemistä MM-kisojen alla, Montén totesi.

Vaikka kisavalintojen päälinjat ovatkin selvillä, paljon voi vielä tapahtua reilussa kuukaudessa ennen kisoja.

− MM-turnauksen alkuun on vielä kuukausi ja täytyy nyt katsoa, miten asiat kehittyvät. Tässä on vielä reilu kuukausi aikaa istua alas ja miettiä asioita.

− Nyt on edessä paljon vaikeita valintoja. Meillä pelaa Pohjois-Amerikassakin muutama pelaaja ja täytyy nyt katsoa, mitä tapahtuu. Uskon, että tämä menee hyvin ja meillä on vielä muutama lisäpelaajakin, jotka haluamme mukaan. Meillä on hyvä pohja, jonka päälle rakentaa, Montén summaa.

Ruotsi lähtee kovalla itseluottamuksella Tšekin MM-kisoihin.

− Vaikkemme vielä tiedäkään, ketä kaikkia pelaajia saamme mukaamme, kaikki perustuu siihen, että pelaamme hyvin puolustuksellisesti ja yritämme hyödyntää maalipaikkamme. Turnaus tulee olemaan tiukka.

» Lähetä palautetta toimitukselle