Vadim Žerenkon viides peli Ilves-maalilla oli viimein voitokas − "Me pelaamme nyt Marekille!"

LIIGA / Haastattelu
Vadim Žerenko otti yleisönsä ensimmäisen Liiga-voittonsa jälkeen.
Kuva © Tiia Mahkonen
20-vuotiaalla venäläismaalivahdilla on Marek Langhamerin pitkän sairausloman myötä iso näytönpaikka.

Äänitiedostolta kuulet Vadim Žerenkon terveiset kotiin venäjäksi: "Haluaisin lähettää terveisiä äidille ja isälle, ja kaikille minua kannattaville suurkiitos." /

В аудиофайле: Привет домой Вадима Жеренко на русском языке.

Ilves sai eilen murheellisia uutisia, kun joukkueen ykkösmaalivahti Marek Langhamerin sairausloman pituudeksi tarkentui peräti 8−12 viikkoa.

Venäläismaalivahti Vadim Žerenko sai Jukureita vastaan näytönpaikan. Hän torjuikin viidennessä pelaamassaan ottelussa kauden ensimmäisen voittonsa. Jukurit kaatui Hakametsässä 5−2, ja Žerenkolle kirjattiin 19 torjuntaa.

− Olin loukkaantumisuutisen kuultuani huolissani Marekin puolesta. Olin todella pettynyt. Hän on erittäin hyvä maalivahti. Katson peleissä ja harjoituksissa, mitä hän tekee, ja yritän tehdä samaa. Me pelaamme nyt hänelle! Žerenko puhkui.

− Kiitos valmentajille, että he luottavat minuun. Aion pelata hyvin ja auttaa Ilvestä.

− Olen erittäin innossani illan voitosta. Haluan kiittää kaikkia joukkuekavereitani, sillä he auttoivat minua paljon tänään.

Žerenko jakoi kiitosta myös fysiikkavalmennuksen suuntaan.

− Peli tuntuu hyvältä. Meillä on loistava fysiikkavalmennus, joten olen erittäin hyvässä fyysisessä kunnossa.

Parannettavaa Žerenko toki pelistään löytää.

− Minulla on mailapelissä ja sijoittumisessa eniten parannettavaa. Teemme yhteistyötä maalivahtivalmentaja Markus Korhosen kanssa. Katsomme tämänkin pelin jälkeen videolta, missä voisin tehdä vielä toisin.

Nuori maalivahti varattiin vuonna 2019 seitsemännellä varauskierroksella NHL:n St. Louis Bluesiin. Hän pitää ajatuksensa tiukasti Ilveksessä, mutta unelmoi joskus pelaavansa myös maailman kovimmassa liigassa.

− Emme tiedä, mitä huominen tuo tullessaan. Unelmani on NHL, mutta nyt pelaan Ilveksessä ja pelaan niin hyvin kuin voin.

Päivitetty 16.10.2021 klo 0.20: Lisätty äänitiedoston suomen käännös.

» Lähetä palautetta toimitukselle