Vaasan Sportin naiset valmiina uuteen kauteen ulkomaan vahvistuksien kera

Naisten Liiga / Haastattelu
Kristen Andrews vahvistaa Sportin maalivahtiosastoa.
Kuva © Vaasan Sportin Naiset / Nygård & Hammarberg
Vaasan Sportin naiset aloittavat kolmannen perättäisen kautensa pääsarjatasolla. Joukkue sai kuluneen kesän aikana vahvistuksia alakertaan norjalaispakin ja kanadalaisveskarin muodossa.

Sport hankki tulevaa kautta varten ulkomaan vahvistuksia alakertaansa. 18-vuotias Jannike Gullman saapui Vaasaan Norjasta ja maalivahti Kristen Andrews puolestaan Kanadasta.

− Olin pelannut melkein neljä vuotta Yhdysvalloissa ja Kanadan pääsarjassa. Collegen jälkeen olin pitkään miettinyt tulevani Eurooppaan pelaamaan, joten otin joukkueisiin yhteyttä ja Marko Haapala (Sportin naisten päävalmentaja) oli minuun ensimmäisenä yhteydessä, ja täällä sitä täällä ollaan, Andrews avasi taustojaan.

Matka Pohjois-Amerikasta Suomeen ei ollut helpoimmasta päästä.

− Matkustaminen oli hieman vaikeaa. Sain paljon tietoa Suomen valtiolta ja rajavartiostolta, ja Marko on auttanut paljon siinä. Matkalla jouduin menemään Alankomaiden läpi. Matkalla oli haasteita, mutta nyt ollaan perillä.

Vajaan kahden viikon aikana 27-vuotias veräjänvartija on ollut tyytyväinen määränpäästään.

− Erittäin hyvät ensivaikutelmat joukkueesta. Olo oli todella tervetullut saavuttuani. Jo viikon jälkeen koko joukkue tuntuu uudelta perheeltä. Itse kaupunkiin en ole vielä ehtinyt tutustumaan olosuhteiden takia. Kaikki tähän mennessä on vaikuttanut hyvältä.

Andrewsin omat tavoitteet lähenevälle kaudelle ovat selkeät.

− Tavoitteeni ovat totuttautua eurooppalaiseen jääkiekkoon. Pohjois-Amerikassa jää on pienempi, ja eurooppalainen jääkiekko on enemmän puolustuspainotteista. Kanadassa tehdään enemmän kiekon heittämistä päätyyn ja perään luistelemista, eikä se ole täällä isossa roolissa peliä.

Susanna Viitala pukee toista kautta kotkapaidan päälleen.

Susanna Viitala siirtyi Kokkolan Hermeksestä Vaasaan viime kautena. Kokonainen debyyttikausi Liigassa oli Viitalalle menestyksekäs, hyökkääjän merkattua 30 otteluun yhtä paljon pisteitä.

− En itsekään odottanut ihan niin runsasta pistemäärää, mutta sain hyvässä kentällisessä pelata, niin siinä oli helppo olla, Viitala kommentoi viime kautta.

Uusi kausi on jo ovella, ja into ei ole kesän aikana hiipunut.

− Tosi hyvät fiilikset tulevasta kaudesta. Olemme saaneet harjoiteltua kovaa ja laadukkaasti, joten lähden todella odottavaisin mielin uuteen kauteen.

Kulunut vuosi on tuonut haasteita monella tapaa, mutta Viitala ja koko joukkue on onnistunut käyttämään ajan tehokkaasti.

− Enemmän on joutunut harjoittelemaan itsenäisesti ja joukkueharjoitukset ovat jääneet selvästi vähemmälle. Valmentajisto on kuitenkin reagoinut tilanteeseen antamalla meille ohjelmat, joiden mukaan olemme harjoitelleet,

− Olen huomannut, että kaikki ovat harjoitelleet tosi hyvin kesän aikana. Harjoituspeleissä olemme pelanneet paremmin viisikkona ja joukkueena. Olemme jo nyt hyvässä vaiheessa ja tästä on hyvä suunnata ylöspäin. Omassa arjessa ei ole haasteellista ollut. Olen panostanut fysiikkatreeneihin ja siitä on aina hyötyä jäille, 20-vuotias hyökkääjä hymyilee.

Henkilökohtaiset tavoitteet ovat Viitalalle selkeät.

− Tietenkin pyrin auttamaan joukkuetta niin paljon kuin suinkin pystyn ja kehittämään omaa pelaamistani.

» Lähetä palautetta toimitukselle