Vaasan Sportin kapteeni Erik Riska paljastaa: "Vahvuuteni tulevat esiin joukkueen pärjätessä"

LIIGA / Haastattelu
Erik Riska toimii viidettä kautta putkeen kotkapaitojen kapteenina.
Kuva © Jarno Hietanen
Vaasan Sportin luottokapteeni Erik Riska kertoo harjoituspelien tärkeydestä joukkueelle ja omista tavoitteistaan tulevalle liigakaudelle.

Vaasan Sportin joukkue ei ole hirveästi muuttunut edelliskaudesta muutamaa täsmähankintaa lukuun ottamatta.

− Vaikka joukkue ei paljoa muuttunut, niin ainahan kesän jälkeen on oma haasteensa alkaa työstää asioita. Vie taas oman aikansa löytää yhteinen sävel, Erik Riska muistuttaa.

Sportin ehkä mielenkiintoisemmat hankinnat ovat ruotsalaiset Emil Johansson, Henrik Eriksson ja Axel Holmström, joiden toivotaan tuovan kokemusta ja tehoja joukkueelle.

Sportin joukkueessa oli jo alun perin kolme äidinkielenään ruotsia puhuvaa pelaajaa, mikä varmasti helpottaa ruotsalaiskolmikon sopeutumista joukkueeseen.

− Mielestäni kulttuuri meillä ja Ruotsin pojilla on melko sama. Sekin on varmasti iso etu sopeutumisen suhteen, että Vaasassa on paljon ihmisiä, jotka puhuvat ruotsia.

− Todella kokenut kolmikko on tullut meille joukkueeseen. Kokemusta ja tehoja varmasti tuovatkin meille. Sitä varten osa heistä on tänne hankittukin.

"Tärkeintä on joukkuehenki"

Sport avasi harjoituspelikautensa Raumalla Pitsiturnauksessa ja sijoittui siellä kuudenneksi eli viimeiseksi. Joukkue on myös pelannut kaksi harjoitusottelua, jotka molemmat päättyivät tappioon.

− Harjoituspelit ovat meille erittäin tärkeitä. Totta kai se harmittaa, kun ei ole vielä yhtäkään voittoa tullut. Me haetaan voittoa kuitenkin jokaisesta pelistä. Tätä varten me harjoittelemme ja pelaamme näitä otteluita, jotta löydämme oikeat kombinaatiot. Tärkeintä on saada joukkuehenki hitsattua, painottaa Riska. 

Vaasan Sportin joukkue on onnistunut pysymään samantyyppisenä viime kauteen nähden. Paljon kokemusta on joukkueessa pysynyt ja sitä on myös hankittu lisää.

− Joukkueessa on kokemusta totta kai, mutta myös nälkää. Harva meistä on voittanut mitään tällä tasolla ja tämän takia sitä voitonnälkää kyllä löytyy.

− Nykyään puhutaan, että pelaajien pitää olla nuoria, kevyitä ja nopeita. Ehkä jääkiekko on menossakin siihen suuntaan, mutta tämä antaa meille lisää nälkää näyttää, mistä meidät on tehty.

"Alivoimapelaamisessa minun täytyy olla se tärkeä lenkki"

Kapteeni Riskaa ei välttämättä tunneta älyttömänä pistenikkarina tai maalintekijänä vaan tunnollisena joukkuepelaajana ja alivoimaspesialistina.

− Tavoitteeni menevät joukkuetavoitteiden mukaan. Minun vahvuuteni tulevat esille joukkueen pärjätessä. Vaikka tekisin tuplasti enemmän maaleja kuin viime kaudella. niin ei se anna meille enemmän voittoja.

− Minun täytyy onnistua niillä osa-alueilla, missä minä olen hyvä. Esimerkiksi alivoimapelaamisessa minun täytyy olla se tärkeä lenkki, johon pystyy luottamaan.

Erik Riska saa pitää Sportin C-kirjainta rinnassaan jo viidettä kauttaan putkeen.

− On kunnia-asia olla taas joukkueen kapteeni, mutta se pitää aina muistaa näin kokeneessa joukkueessa, että täällä eivät mene asiat aivan niin kuin jossain highschool-elokuvissa, missä on yksi päällikkö, joka hoitaa kaiken. Kyllä nämä hommat hoidetaan leveällä rintamalla eikä yksin, muistuttaa Riska.

» Lähetä palautetta toimitukselle