Vähäsanainen jukurivalmentaja Pekka Kangasalusta kaipaa joukkueeltaan tasaisuutta – mikkeliläisten nuori tähtipuolustaja sai vuolaat kehut

LIIGA / Haastattelu
Pekka Kangasalustan Jukurien ilonhetket ovat olleet vähissä.
Kuva © Jarno Hietanen
Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta näki joukkueensa pelissä jo hyviä merkkejä, mutta tasaisuuden puute on syönyt runsaasti pisteitä. Erityisen tyytyväinen Kangasalusta on ollut Axel Rindellin kehityksestä.

Jukurien päävalmentaja Pekka Kangasalusta näki jo joukkueensa pelissä hyviä asioita ottelussa JYPiä vastaan, vaikka tappioputki venyikin jo viiden ottelun pituiseksi.

– Välillä voitetaan ja välillä hävitään. Tänään oli jo paljon parempaa kuin viime viikolla. Siitä on kuitenkin reilu viikko aikaa, kun pelasimme hyvää jääkiekkoa, Kangasalusta tuumi eilisen JYP-tappion jälkeen.

Jukurit on voittanut viimeisestä 21 ottelustaan ainoastaan kaksi varsinaisella peliajalla. Mistä tämä johtuu?

– Vastustaja on ollut parempi.

Miksi vastustaja on sitten niin usein ollut parempi?

– Ne ovat tehneet enemmän maaleja.

Koetko, että pelaajasi ovat täysin sitoutuneita yhteiseen tekemiseen tällä hetkellä?

– Miksi eivät olisi?

Entä koetko itsesi ja valmennustiimisi epäonnistuneen?

– Eihän meistä kukaan ole onnistunut, kun olemme hävinneet pelejä. Kaikkien pitää pystyä parantamaan, ja sitä tässä yritetään koko ajan tehdä.

Yksilöt kehittyvät, mutta peli ei niinkään

Lukuisista tappiosta huolimatta Kangasalusta näkee, että monet yksilöt ovat kehittyneet tällä kaudella. Silti joukkueen yhteisessä suorittamisessa kehitystä ei ole juuri näkynyt.

– Jos katsoo vaikka Axel Rindelliä, niin jätkähän on menossa suoraan NHL:ään tämän kauden jälkeen. Kyllä äijät ovat eteenpäin menneet, vaikka voittoja ei ole tullut.

Onko mielestäsi Jukurien toimitus- ja puheenjohtajan Jukka Toivakan syksyn kohut ja sitä kautta seurassa vallitseva ilmapiiri vaikuttanut peliesityksiin?

– Tämän päivän nykynuoret eivät yleensä ajattele huomista pidemmälle, joten en usko siinä olleen mitään ongelmaa, Kangasalusta päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle