Uusi päävalmentaja Rikard Grönborg toppuuttelee puheita Tapparan pelitavan dramaattisista muutoksista

LIIGA / Haastattelu
Rikard Grönborg johtaa Tapparaa uuteen aikaan.
Kuva © Jarno Hietanen
Ruotsalainen Grönborg sai kasteensa Tappara-päävalmentajaksi viikonlopun Tampere Cupissa.

Hallitseva Liiga- ja CHL-mestari Tappara avasi harjoituspelikautensa perjantaina ja lauantaina Tampere Cupin merkeissä. Tuloksena oli 1−2-tappio Ilvekselle ja 4−1-voitto Ässistä.

Kirvesrintojen uusi ruotsalainen pääkäskijä Rikard Grönborg kuvaili, että Tappara on uuden aikakauden alussa. Joukkue on harjoitellut uusiutuneen valmennusryhmän alaisuudessa nyt vasta puolitoista viikkoa.

− Ilves oli perjantain myöhäisottelussa meitä parempi, ei puhettakaan muusta. Taistelimme hyvin ja olisimme toki voineet iskeä rangaistuslaukauksesta voittomaalin lopun 1−1-tilanteessa. Tiedämme, että Ilves on Liigan kärkijoukkueita.

− Paikallispelitunnelma oli upeaa kokea heti ekassa ottelussa. Olin erityisen tyytyväinen junioripelaajiimme.

− Ässiä vastaan ei ollut helppoa pelata heti alkupäivästä edellisillan pelin jälkeen, mutta osoitimme vahvaa luonnetta heitä vastaan.

Aktiivinen pelitapa on keskiössä

Tappara on nyt siirtynyt Jukka RautakorvenJussi Tapolan 11 vuoden aikakaudesta Rikard Grönborgin aikaan. Tapparan uuden pelitavan näkeminen kiinnosti kiekkoanalyytikkoja jo Tampere Cupissa.

Grönborg arvioi, että Tapparan pelaaminen ei muutu dramaattisesti.

− Meille on tärkeää olla aktiivinen kiekollisena ja kiekottomana. Meidän pitää hyökätä aggressiivisesti. Minusta Tappara pelasikin pitkälti viime kaudella niin, joten en muuta pelitapaa paljoakaan, varsinkaan puolustuspäässä.

Hallinnan saaminen etenkin viimeisellä kenttäkolmanneksella on Grönborgin mielestä tärkeää.

− Ehkä hyökkäyspäässä olemme vähän aggressiivisempia alkavalla kaudella. Joitakin asioita siellä tehdään jatkossa toisin.

Tapparan sisäiset odotukset vuosikymmenen menestysputken jälkeen ovat kovat. Kolmivuotisen sopimuksen Tapparan kanssa solminut Grönborg ottaa tilanteen kunnianhimoisena haasteena vastaan.

− Tappara on ollut minulle aina vähän Liigan suosikkijoukkueeni, tyyppiesimerkki laatuorganisaatiosta. Haluan itsekin yhä paremmaksi.

− Olen aina arvostanut suomalaisten pelaajien kovaa työntekoa ja joukkueena pelaamista. Suomi on pieni maa, mutta täältä nousee paljon hyviä pelaajia.

Uusia vahvistuksia?

Hyökkääjät Otto Rauhala, Kristian Tanus ja Otto Somppi puuttuivat Tapparan riveistä Tampere Cupista.

Kolmikko on kirvesrintojen olennaista hyökkäyskaartia ja uusi CHL-kausi odottaa jo kahden ja puolen viikon päässä.

Tarvitseeko Tappara uusia vahvistuksia?

− Kaksi matsia on vasta takana, okei... Meillä on tärkeitä pelaajia sairastuvalla. Pitää saada heidät ensin takaisin. Pitää harjoitella ja samalla tarkastella tilannetta, josko meillä jonnekin olisi tarvetta, muotoili Grönborg.

− On ollut kuitenkin kiva nähdä, että meillä on nuoria pelaajia, jotka pystyvät ottamaan askelia liigatasolle asti.

» Lähetä palautetta toimitukselle